upit_btn

NIZOZEMSKA TURA AUTOBUSOM – NOVA GODINA // 28.12.2021.-2.1.2022.

Nizozemska tura Nova godina autobusom – 6 dana

Vrijednost više: kvalitetan program bez noćnih vožnji, hotel 4* u Nizozemskoj, uključeni svi izleti i noćenja u Njemačkoj!

1. dan ZAGREB – FRANKFURT
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku dolinom Dunava. Put se nastavlja uz kraća zaustavljanja putem preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica – crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke – obala Majne – katedrala. Smještaj u hotel  na području Frankfurta/okolice. Noćenje.

2. dan FRANKFURT – UTRECHT – NAARDEN – HOTEL
Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Po dolasku u Nizozemsku prvo ćemo posjetiti stari povijesni grad Utrecht, koji je do zlatnog doba i prije širenja Amsterdama, bio najvažniji grad Nizozemske. Razgled povijesne jezgre uz najviši crkveni toranj Nizozemske oko kojeg je izgrađena stara povijesna jezgra, katedralu sv. Martina i kanal Oudegracht. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe, možda prvi okus Nizozemske uz tipične slatke uštipke oliebollen, koji se tradicionalno peku i kupuju uoči Nove godine, posjet jednom od tradicionalnih cafea uz kavu i poznati appelgebak, pitu od jabuka sa šlagom ili shopping u povijesnoj jezgri i pješačkoj zoni. Vožnja do povijesnog grada Naardena. Ovaj je grad poznat po velikoj utvrdi u obliku zvijezde i slikovitom položaju na Goimeeru, kanalima,jezerima i polderima – zemljom koju su marljivi Nizozemci isušili i oteli moru. Za Naarden kažu da je jedan od najbolje uščuvanih utvrđenih gradova Europe. Šetnja povijesnom jezgrom do Velike crkve, gradske vijećnice i spomenika vjerskom reformatoru Janu Komeniusu. Slobodno vrijeme u slikovitom gradskom središtu s mnoštvom malih trgovina i restorana. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan AMSTERDAM
Doručak. Vožnja do središta Amsterdama. Posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster diamonds uz prikaz načina izrade nakita. Vrijeme za šetnju i upoznavanje Amsterdama: trg Dam – Kraljevska palača – Tržnica cvijeća na Singelu – glavna trgovačka ulica Kalverstraat – Spui – trg Leidseplein. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Amsterdam je grad bogate povijesti ispresjecan s 160 kanala i 90 otočića. Doživite grad u kojem je gotovo sve dozvoljeno, koji je oduvijek primao putnike i pomorce iz cijelog svijeta, grad zlatnog sjaja Nizozemske 17. stoljeća, mjesto bogatog noćnog života, tipičnih cafea i barova u toplim tonovima smeđe boje, grad bicikla i slavnih slikara… Posebno lijep dojam u ovo doba godine je Festival svjetlosti s brojnim osvijetljenim skulpturama u vodi u kanalima. Moguća fakultativna vožnja kanalima (doplata na licu mjesta) koja će upotpuniti i dati cjeloviti dojam o ovom zanimljivom gradu: kanal Keizergracht s otmjenim palačama – kanal Prinsengracht – luka Amsterdama – željeznička stanica – mostovi na rijeci Amstel. Predlažemo posjet muzejima ( Rijksmuseum, Muzej Van Gogha, Stedelijk museum: ova su 3 muzeja jedan do drugoga u muzejskoj četvrti), posjet kući Ane Frank, povijesnom muzeju Amsterdama, Zoološkom vrtu Artis, muzeju voštanih figura Madame Tussaud, muzeju nauke Nemo itd. Slobodno vrijeme za shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kalverstraat ili samostalno istraživanje ovog fascinantnog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan DELFT – ROTTERDAM – DEN HAAG – SCHEVENINGEN
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po Nizozemskoj. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i  Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Slobodno vrijeme za kavu, kušanje nizozemskog specijaliteta poffertjes ili kupovinu predmeta od poznatog delftskog plavog porculana. Kratka vožnja prema Rotterdamu, najvećoj europskoj luci. Panoramski razgled grada autobusom: luka – Erasmov i Willemov most – glavna ulica Coolsingel – Gradska vijećnica – muzejski park – Euromast, najviša zgrada Nizozemske. Posjet Den Haagu sjedištu nizozemske vlade. Prošetati ćemo kroz unutarnja  dvorišta  nizozemskog parlamenta uz jezero i vidjeti trg s kipom Wilima Oranskog. Vožnja do obale Sjevernog mora i posjet poznatom ljetovalištu Scheveningen. Osvježavajuća šetnja promenadom uz more i dugu pješčanu plažu, uz pržene ribice ili plodove mora na nizozemski način upotpuniti će dojam ovog izleta. Povratak u hotel. Navečer se možete pridružiti dočeku Nove godine na ulicama i trgovima obližnjih gradova (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih turističkih ureda,  individualni odlazak javnim prijevozom.) Noćenje.

5. dan  JEZERO IJSELMEER – VOLENDAM – FRANKFURT  SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Odlazak iz hotela u Nizozemskoj. Posjet području jezera Ijselmeer, to je područje „idilične Nizozemske“ zelenih pašnjaka, poldera, vjetrenjača i tipičnih naselja. Posjet ribarskom i turističkom mjestu Volendam na obali jezera. Na ovom ćete mjestu moći kupiti tipične nizozemske suvenire i uživati u šetnji ljupkim malim ribarskim gradićem. Posjet tradicionalnoj radionici klompi i farmi gdje se proizvodi poznati nizozemski sir. Odlazak iz Nizozemske vožnjom prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Smještaj u hotel u Frankfurtu/okolici. Noćenje.

6. dan FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB
Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji i Sloveniji  uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

Datum polaska
28.12.
First Minute cijena 3.290
Redovna cijena 3.390

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 10 dana prije puta   
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• smještaj na osnovi ukupno 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*:
• 2 noćenja s doručkom u Njemačkoj u hotelu 3/4* u Frankfurtu/okolici
• 3 noćenja s doručkom u Nizozemskoj u hotelu 4* u okolici Naardena
• razgledavanja prema programu
• sve izlete po Nizozemskoj
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
• boravišnu pristojbu u hotelu u Nizozemskoj  1,80 EUR po osobi i noćenju plaćanje na licu mjesta na recepciji (informativna cijena, točna informacija u završnom pismu)
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• informativne cijene ulaznica muzeja  u Amsterdamu (cijene mogu biti podložne promjeni) Rijksmuzej 20 EUR, Muzej Van Gogha 19 EUR, Stedelijk muzej suvremene umjetnosti 18,50 EUR, kuća Ane Frank 12,50 EUR, Muzej Madame Tussauds  24,50 EUR, Muzej grada Amsterdama 15 EUR, Muzej nauke NEMO 17,50 EUR, Zoološki vrt Artis 24 EUR .
• vožnja brodom po kanalima u Amsterdamu 15 EUR po osobi (prijava i doplata na licu mjesta)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo je kvalitetan program bez noćnih vožnji, s uključenih 5 noćenja s doručkom u hotelima u Nizozemskoj i Njemačkoj. Udaljenosti u Nizozemskoj među gradovima su male, što omogućuje posjet većem broju gradova u kratkom vremenu putovanja. Svi izleti po Nizozemskoj uključeni su u cijenu putovanja, nije potrebna doplata za izlete na licu mjesta. Prijevoz po Nizozemskoj je našim autobusom, ne treba kupovati  karte javnog prijevoza za odlazak na razglede. Program nije pogodan za putnike koji traže isključivo noćni život i svakodnevni provod  u Amsterdamu, ali ako želite upoznati Nizozemsku na ovom kružnom putovanju s uključenim izletima i posjetima, uz udobni prijevoz i noćenja svaku noć  u hotelima – ovo je Nizozemska tura za Vas.

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 17.280.000 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država. Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 83 160 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Nizozemsku i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
– jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
– obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

b