upit_btn

ZIMSKI BEČ Deluxe tura

03.01.-05.01.2016.

Zašto deluxe? Pa zato jer je drugačija od drugih.
Jedan dan ste u špilji i carskom Beču, drugi dan se vozite kočijom i gostite u tipičnom Bečkom restoranu, a treći dan „Tragedija u Mayerlingu“.
Zvuči kao dobar trodnevni film!

Djeca do 11 godina u pratnji roditelja besplatno!
Hotel 4*, ocjena na booking.com *8,1 (centralno lociran)

1.dan ZAGREB – BEČ 03.01.2016.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schonbrunn, jedan od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Nakon razledavanja unutrašnjosti dvorca te šetnje velikim parkom, gdje su Habsburgovci bježali od ljetnih vrućina možete slobodno vrijeme provesti na Božičnom sajmu koji danas radi zadnji dan do 18.00 sati. Probajte kuhano vino i uživajte u raznim delicijama. Odlazak u hotel. Smještaj. Predvečer šetnja do centra sa pratiteljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan BEČ – 04.01.2016.
Doručak. Danas se idemo malo naslikavati i razgledavati. Do grada iz hotela pješke ima 2 km. Dolazimo do Hofburga i prolazimo uz Augustinsku crkvu u kojoj su se obavljala dvorska vjenčanja. Zatim do Kärtnerstrasse, koja predstavlja najuži centar i prepun je trgovina, restorana i kafića, baš kao i mnoge okolne uske uličice. Bočno je jedna od napoznatijih bečkih ulica Graben. U početku je to bila ulica i tržnica gdje se prodavalo svašta, od ugljena do hrane. Odmah u blizini je i katedrala Svetog Stjepana iz XV stoljeća i predstavlja najvažniji spomenik Beča. Možete se popeti na sjeverni zvonik sa 343 stepenice i uživati u pogledu na Beč ili spustiti se u katakombe. Možda kava i kolači? Ili vožnja kočijom. A zašto ne bi? Vožnja od 20 min iznosi 55 eur po kočiji, u koju stane 4 osobe. Predlažemo posjetiti Mariahilfer strasse, poznatu po odličnim trgovinama ali i po imenu koja ulica nosi. Naime muški su tako uzdisali „Mario pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu. Po želji povratak u hotel. Noćenje.

3.dan BEČ – „špilja“ i dvorac Mayerling – ZAGREB 05.01.2016.
Doručak. Krećemo našim autobusom prema Hinterbruhl, 40 km od Beča i ulazimo u Seegrotte. Zvuči opasno ali nije. Ulazimo u jedan rudnik u kojem je nekad davno 2.000 radnika služilo svoju kaznu radeći na avionima ali i na kopanju gipsa. Tu se se snimala „Tri mušketira“ a vi imate sada priliku vidjeti sjajnu špilju sa izrazito čistim jezerom koje se svaki dan ispumpava i to oko 60.000 litara vode da bi baš sada mogli ploviti brodićem kroz jezero. Ulaznica se naplaćuje 10,00 eur po osobi. I zaista vrijedi svakog centa. Kako bi zaokružili današnju priču, jer je sve jako cool vodimo vas u dvorac Mayerling. Jeste li ikada čuli o „Tragediji u Mayerlingu“? Sve će nam ispričati Časna koja živi u dvorcu u kojem se nalazi soba misterije, mjesta gdje je ubijen nadvojvoda Rudolf i 17-godišnja barunica Marija Vetstera.Krećemo za Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi FM 790 kn/RC 890
Rok za prijavu:7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika:40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• dva noćenja u hotelu 4* u Beču u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
• razgledavanja prema programu,
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• ulaznica u Schonbrunn (Imperial tour) 12,90 eur po osobi
• ulaznica za Seegrotte Hinterbruhl 10,00 eur po osobi
• ulaznica u dvorac Mayerling sa vodičem 6,70 eur po osobi
• Putno osiguranje

Djeca do 11,00 u pratnji roditelja besplatno. Djeca do 11,99 u pratnji dvije odrasle osobe 50% popusta.
Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.

Austrija (službeni njemački naziv: Österreich, bavarski: Östareich ili Estareich, alemanski: Öschtriich, slovenski: Avstrija, mađarski: Ausztria) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Šifra: ID