upit_btn

ZEMLJE BENELUKSA // 18.-25.6.2017.

Velika autobusna tura Zemlje Beneluksa
18.06.-25.06.

GARANTIRANO!

1. dan – ZAGREB – PASSAU – NÜRNBERG
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 6.00 sati. Vožnja kroz Njemačku s usputnim odmorima na putu do gradića Passau, na austrijsko-njemačkoj granici, kratka šetnja do Katedrale sv. Stjepana, Residenz, gotički Rathaus, kapela sa sarkofagom sv. Gizele, bavarske princeze, pogled s mosta na utvrđeni gornji grad iz 14. st. i Trorječje gdje se sastaju Ilz, Dunav i Inn. Nastavak do Nürnberga, rodnog grada Albrechta Dürera. Panoramski razgled Koloseuma gdje su se održavale godišnje smotre nacista u scenografiji arhitekta Albrechta Speera. Šetnja pored gradskih zidina do čuvenog Dickes turma, preko Lorenzer strase do protestanske katedrale sv. Lorenza, Kornhalle, katoličke Frauenkirche i gotičke Schönerbrunen, Kaiserburg iz 11. st. u kojem je stolovao Fridrich Barbarossa, pogled na grad s imperijalnog vidikovca, rodna kuća i muzej najvećeg njemačkog slikara Albrechta Dürera (1471-1528), kojeg povjesničari umjetnosti smatraju jednim od najboljih crtača svih vremena. Fakultativni odlazak do impresivnog Germanisches National museuma, najobuhvatnije kolekcije artefakata germanske umjetnosti i kulture od najranijih dana do danas. Nastavak vožnje pored čuvene nürnberške sudnice gdje su saveznici organizirali suđenje nacističkim vođama za ratne zločine. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan – NÜRNBERG – KEUKENHOF – AMSTERDAM
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do „najljepšeg vrta na svijetu“ Keukenhof gdje na 32 ha možete vidjeti najbolje i najljepše cvijeće Nizozemske (izložba cvijeća održava se u periodu cvjetanja tulipana od 23.3 do 21.5.). Fantastično iskustvo i praznik boja za oči (doplata za ulaznice). Nastavak vožnje do Amsterdama. Smještaj u hotel. Za večernje sate, predlažemo šetnju čuvenom Četvrti crvenih svjetiljki. Noćenje.

3. dan – AMSTERDAM
Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada: posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster, gdje ćete upoznati proces izrade i povijesti brušenja dijamanata. U dogovoru s vodičem, mogućnost odlaska na panoramsku vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Šetnja do Trga Dam, Kraljevske palače, Begijnhofa… Poslijepodne, preporučamo posjet poznatim muzejima Rijksmuseum, Van Gogh… Noćenje.

4. dan – AMSTERDAM – HOLANDSKA TURA ( DEN HAAG – DELFT – ROTTERDAM) – AMSTERDAM
Doručak. Odlazak na izlet “Holandska tura”: vožnje do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, nastavak preko Den Haaga, gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade (Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine) do jednog od najljepših nizozemskih gradova -Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast – najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće ( Cube house) arhitekta Pieta Bloma. Noćenje.

5. dan – AMSTERDAM – ANTWERPEN – BRUXELLES
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Belgije, zemlje vrhunske čokolade i piva. Zaustavljanje u slikovitom gradiću Antwerpen, šetnja gradskim trgom Grote Markt s Gradskom vijećnicom, crkve Naše gospe s Rubensovim slikama. Nastavak vožnje do Bruxellesa. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju do glavnog gradskog trga Grande Place. Nekadašnja tržnica iz 13. st., s gradskom vijećnicom, baroknim i gotičkim građevinama, plemićkim i cehovskim palačama (pod UNESCO zaštitom) danas je živahni centar grada, te jedan od najljepših europskih gradskih trgova. Preporučamo posjet nekom od 80 gradskih muzeja – novootvoreni Muzej Renéa Magrittea – najveća kolekcija radova ovog slavnog nadrealističkog slikara, Muzej Victor Horta ili Muzej starih majstora ili šetnju do srednjovjekovne ulice “Petite Rue des Bouchers” u pješačkoj zoni, u kojoj je svaka kuća restoran. Noćenje.

6. dan – BRUXELLES – BRUGGES
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do gradića Brugges (srednjovjekovni dragulj, kanali, tržnica, trgovine čipkom…). Zbog iznimne ljepote smatraju ga jednim od najljepših evropskih gradića, s potpuno očuvanom gotičkm arhitekturom (na UNESCO listi svjetske baštine). Po dolasku, slijedi šetnja povijesnim centrom pješice: Glavni trg, gradska vijećnica, katedrala, romanička crkva Sv. Krvi, gdje se čuva relikvija Isusove krvi koju je nakon 2. križarskog pohoda Tierry od Alsacea donio iz Svete zemlje. Preporučamo posjet muzeju Groeninge s djelima flamanskih slikara Bruegela, Van Dycka i dr., Gospinoj crkvi u kojoj se nalazi Michelangelova skulptura Madona s djetetom – njegova jedina skulptura izvan Italije te grobnice Karla Smjelog i Marije od Burgundije te odlazak na vožnju brodom pitoresknim kanalima. Povratak u Bruxelles, panoramska vožnja gradom: Atomium, rezidencijalna kraljevska palača u Lakenu, japanski i kineski paviljon, četvrt muzeja Cinquantennaire, četvrt Europske zajednice, Parlament, Manneken Pis, Burza, crkva sv. Nikole iz 12. st. najstarija u Bruxellesu, kavana Metropol, ulica Rue Neuve. Mogućnost posjete obrtničkom radionicama čuvene belgijske čokolade. Noćenje.

7. dan – BRUXELLES – LUXEMBURG – HEIDELBERG
Doručak. Odjava iz hotela, nastavak putovanja do Luxemburga. Po dolasku, razgled: Kneževa palača, katedrala, trg Place des Armes… Nastavak vožnje do romantičnog i kozmopolitskog Heidelberga koji je nadahnuo poznate pjesnike i pisce: Goethe, Mark Twain, te mnogobrojne slikare i skladatelje. Smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

8. dan – HEIDELBERG – ZAGREB
Doručak. Odlazak do centra te posjet povijesnom dijelu grada smještenog na rijeci Neckar, poznatog po najstarijem njemačkom sveučilištu i najdužoj pješačkoj zoni u Europi. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena za šetnju, nastavak vožnje kroz Njemačku do Zagreba s kraćim odmorima na putu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 3.895 kn

Cijena uključuje:
– prijevoz autobusom prema programu
– 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*
– razglede i izlete prema programu
– pratitelja na putovanju
– jamčevinu i troškove organizacije

Cijena ne uključuje:
– doplata za jednokrevetnu sobu: 1.850 kn
– ulaznice za muzeje i druge objekte/lokalitete koji se posjećuju

Informativne cijene ulaznica: Van Gogh Museum: 17 Eur; Rijksmuseum: 17,5 Eur; muzej Stedelijk 15 Eur; vjetrenjače cca 5,5 Eur; Rembrandt House: 12,5 Eur; Rubensova kuća 8 Eur, katedrala u Antwerpenu 6€
Najmanji broj putnika: 40

PREPORUKA PUTOVANJA: Udaljenosti među gradovima u Nizozemskoj i Belgiji su male, što omogućuje da u jednom danu posjetite više gradova i lokaliteta s kratkim vožnjama između. Bogatstvo povijesti, ljepota gradova, muzeji, prirodne znamenitosti i bogata gastronomska ponuda dodatna su atrakcija ovog kompleksnog putovanja bogatog razgledima i posjetima.

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 16,669.112 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Belgija je kraljevina koja se površinom s prostire na 30 528 km² te ima više od 10,8 milijuna stanovnika. Sa 355 stanovnika po km² jedna je od najnapučenijih europskih država. Većinu stanovnika čine Flamanci (oko 60%) i Valonci (30%). Belgija je ime dobila po keltskom plemenu imena Belgae te od rimske provincije na sjeveru Galije poznate kao Gallia Belgica.

Luksemburg je veliko vojvodstvo. Graniči s Njemačkom, Francuskom i Belgijom. Jedna je od 6 država osnivača Europske unije. Ima 550. 000 stanovnika, od toga oko 90. 000 živi u glavnom gradu Luxembourgu.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 8 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Nizozemsku, Belgiju i Luksemburg nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

 

 

p