upit_btn

VIKEND U RIMU I VATIKANSKI MUZEJI

3 dana autobusom
19.–22.11.2015.

HOTEL U CENTRU – navečer se možete vratiti kad poželite jer ne ovisite o prijevozu

Imamo ulaznice i rezervaciju za Vatikanske muzeje sa lokalnim vodstvom,
prijavite se jer broj mjesta je ograničen

0. dan ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – RIM, 19.11.2015. četvrtak
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 22.00 sata. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak Ka Petrol u 22.30 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 00.30 sati. Noćna vožnja.

1. dan RIM, 20.11.2015. petak
Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Rima. Po dolasku smještaj u hotel. Nakon kratkog predaha, javnim gradskim prijevozom idemo u centar do Španjolskih stuba, poznatog okupljalištu mladih i početak ulica poznatih po visokoj modi. Šetajući baš tim ulicama dolazimo do Fontane di Trevi. Očekujte gužvu i malo pripazite na novčanike i kamere. Šećemo prema Pantheonu, ulazimo unutra i završavamo na Trgu Navona. Slobodno vrijeme za večeru…E sad…ako želite uživati na prekrasnom trgu punom slikara i uličnih zabavljača, ostat ćete upravo ovdje i taj pogled neće biti besplatan, no odete li malo dalje i uvučete se u ulice koje zrače romantikom i zovu vas, naći ćete vrlo jeftinu pastu ili meso. Prije izbora hrana uvijek pogledajte cijene na jelovnicima izloženima ispred restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan RIM, 21.11.2015. subota
Odmorni rano ustajemo, doručkujemo i krećemo u istraživanje sa pratiteljem putovanja. Javnim gradskim prijevozom odlazimo do Koloseuma. Sigurno ćete se prisjetiti gladijatorskih filmova čim naš vodič spomene izgladnjivanje životinja u svrhu što bolje predstave. Ako budete htjeli ući u Koloseum, to možete u slobodno vrijeme ali odvojite barem 2 sata jer je u cijeni ulaznice i Rimski forum. Penjemo se prema Kapitolu, jedan od najslavnijih i najviših od sedam rimskih brežuljaka. Spuštamo se prema spomeniku Oltar domovine, podignutom u čast Viktoru Emanuelu II., prvom kralju ujedinjene Italije. Nastavljamo prema Vatikanu. Kontrola za ulaz u Baziliku Sv.Petra standarna je procedura opreza. Malo strpljenja nikome nije naškodilo a svakako za vrijeme čekanja imate se čemu diviti i pri tome i uživati.. Slobodno vrijeme unutar Bazilike. Predlažemo posjet kupoli bazilike odakle se pruža beskrajan pogled na Rim ili posjet Vatikanskim muzejima, organizirani posjet – potrebno uplatiti i najaviti pri rezervaciji kako bismo na vrijeme rezervirali termin. Tko ne želi posjetiti muzeje, ima slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM – ORVIETO – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB, 22.11.2015. nedjelja
Doručak. Ujutro krećemo prema Orvietu. Često puta nas putnici pitaju a što ćemo u Orvietu? Ali kada se žičarom (sitna doplata 2,60 eur po osobi) dignete u grad na vrhu usamljenog stjenovitog brda zastane vam dah. Uistinu jedinstven grad, koji ima tajnu čuvanu stoljećima – golem podzemni kompleks koji se pruža ispod gotovo cijeloga grada! S vrha tornja sa satom možete snimiti prekrasne fotografije gradića i okolice. Zadržati ćemo se ukupno otprilike 2-2,5 sata i krenuti prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi 1.359 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• dva noćenja sa doručkom u hotelu 3*/ 4* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u centru Rima
• razgledavanja prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• ulaznica za Vatikanske muzeje i rezervacija termina, po osobi (min 20 pax) – plaćanje u poslovnici: 250 kn
• žičara za Orvieto, po osobi 2,60 eur
• slušalice za vođenje po osobi/danu 4,00 eur (ne uključuju slušalice u Vatikanu, jer ta država ima čak samo svoju frekvenciju)
• plaća se boravišna pristojba po osobi/danu od 4,00-6,00 eur
• ulaznica za Koloseum i Forum Romanum 12,00 eur – savjet; nemojte raditi rezervaciju, možete posjetiti zadnji dan popodne, vrijeme koje ćete utrošiti je sigurno dva sata
• doplata za jednokrevetnu sobu: 380 kn
• Putno osiguranje

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Ima u hotelu i četverokrevetnih soba, ali cijena nije ništa manja osim ako niste dijete, a kada stavimo u tu kvadraturu sobe, četiri kreveta doslovno nemate kuda sa prtljagom i skačete jedni preko drugih. Dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 20% popusta. Dijete do 3 godine gratis.

Napomena: po Rimu se nećemo kretati autobusom kojim smo doputovali već ćemo koristiti javni gradski prijevoz, metro i bus. Računajte da ćete potrošiti za tri dana nekih 10,00 eur po osobi za javni gradski prijevoz. Cijena metroa u jednom smjeru je 1,5 eur. Okvirna vremena dolaska na pojedina mjesta su zaista okvirna jer ne možemo znati situaciju na cesti. Zadržavamo pravo izmijene programa u slučaju promjene rezervacije termina ili prometa ili nekog praznika u Italiji. Za program VIKEND U RIMU, dolazak u Rim se očekuje do podneva, te ako sobe ne bi bile spremne tada, prtljaga će se ostaviti u luggage room a mi krećemo u razgled grada. Nakon razgleda, smještaj u sobe. Vjerojatno će biti moguć ulaz odmah u sobe po dolasku ali ovo je samo mala napomena. Just in case!

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.
Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaj bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 3 dana prije putovanja završno pismo.Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, internet bankarstvo,
• kreditne kartice: jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
• on line putem web stranice

ŠIFRA: ID