upit_btn

VIJETNAM & KAMBODŽA // 3.12.2018.

Putovanje Vijetnam i Kambodža avionom – 13 dana

1. DAN, 3.12.2018.: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) u 16:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:45 sati prema lokalnom vremenu.

2. DAN, 4.12.2018.: DOHA – HO CHI MINH
Nastavak putovanja za Ho Chi Minh na liniji QR 970 u 2:00 sata. Dolazak u Ho Chi Minh u 13:30 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti slijedi organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, smještaj i kraće slobodno vrijeme za osvježenje. Večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Noćenje.

3. DAN, 5.12.2018.: HO CHI MINH – CU CHI – HO CHI MINH
Nakon doručka, odlazak na izlet do tunela Cu Chi (oko 75 km od grada). Mrežu podzemnih tunela sagradio je vijetnamski pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) s kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cu Chi-u. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Minh i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.

4. DAN, 6.12.2018.: HO CHI MINH – MY THO (MEKONG DELTA) – HO CHI MINH
Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minhu te odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.

5. DAN, 7.12.2018.: HO CHI MINH – DA NANG – HOI AN
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Da Nang. Po slijetanju u Da Nang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An. U poslijepodnevnim satima obilazak Hoi An-a, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant’s House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.

6. DAN, 8.12.2018.: HOI AN
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe, odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.

7. DAN, 9.12.2018.: HOI AN – DANANG – HANOI
Rani doručak i odjava iz hotela. Odlazak u zračnu luku i prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi slijedi razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Mina, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Pauza za ručak. Nakon ručka slijedi razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma te Ngoc Son hrama na jezeru Hoan Kiem. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Odlazak do hotela i smještaj. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8.DAN, 10.12.2018.: HANOI – HALONG – HANOI
Nakon doručka odlazak na izlet u Halong. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenje je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Noćenje u hotelu.

9. DAN, 11.12.2018.: HANOI – SIAM REAP
Doručak i odjava iz hotela. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siam Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Smještaj i noćenje u hotelu.

10. DAN, 12.12.2018.: SIAM REAP
Nakon ranog doručka odlazak do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvećen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U poslijepodnevnim satima slijedi obilazak plutajućeg sela udaljenog oko 10 km južno od Siem Reapa. Vožnja tradicionalnim drvenim brodićem po jezeru Tonle Sap, najvećem jezeru u Jugoistočnoj Aziji. Ovdje ćete moći vidjeti tipičan način života lokalnog stanovništva. Večera uz tradicionalni plesni show. Noćenje.

11. DAN, 13.12.2018.: SIAM REAP
Nakon doručka odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih s preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wat-a poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. U poslijepodnevnim satima šetnja živopisnim ulicama Angkor noćne tržnice. Noćenje u hotelu.

12. DAN, 14.12.2018.: SIEM REAP – BANGKOK – DOHA
Doručak i odjava iz hotela. Prijepodne slobodno. U ranim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke te prijava na let kompanije Bangkok Airways (PG 914) za Bangkok u 13:25 sati. Dolazak u Bangkok u 14:20 sati. Nastavak letom Qatar Airwaysa (QR 833) za Dohu u 19:30 sati. Dolazak u Dohu u 23:05 sati prema lokalnom vremenu.

13. DAN, 15.12.2018.: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb (QR 215) u 1:50 sati. Dolazak u Zagreb u 6:00 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u HRK

Datum polaska
03.12.
First Minute cijena 13.990
Redovna cijena 14.490
Zrakoplovne pristojbe 2.490


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 10 noćenja s doručkom u hotelima prema programu (3 noćenja u hotelu u Ho Chi Minh-u, 2 noćenja u hotelu u Hoi An-u, 2 noćenja u hotelu u Hanoiu, 3 noćenja u hotelu u Siam Reapu), 6 ručkova i 6 večera u lokalnim restoranima tijekom ture, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom prema programu, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezne doplate po osobi: kod prijave: zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (podložne promjenama); na licu mjesta – ulazni pečat za Vijetnam: 25 USD – dobiva se na ulasku u zemlju, vizu za Kambodžu: 30 USD – dobiva se na ulasku u zemlju, napojnice vodiču i vozaču 50 USD.

Cijena po osobi ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.200 kn, osobne troškove, paket putnog osiguranja (osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

Viza: potrebna; viza za Vijetnam: dobiva se na ulazu u zemlju (ispuni se formular kojemu se prilažu dvije fotografije u boji i prazne stranice u putovnici) cijena 25 USD; viza za Kambodžu: dobiva se na ulazu u zemlju (30 USD, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji, putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju, kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja).Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlji.

KORISNE INFORMACIJE:

KAMBODŽA:
Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn
Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina. Konzumiraju se mnogobrojne vrste voća i povrća.
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +855
Korisna web stranica: http://www.tourismcambodia.com
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

VIJETNAM:
Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti i dragulji.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama. U hladnoj sezoni potrebna je jakna.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +84
Korisna web stranica: http://www.vietnamtourism.com
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

 

 

b