upit_btn

STOCKHOLM // 6.10.2017.

STOCKHOLM

„KRALJEVSKI GRAD NA OTOCIMA“

Zrakoplovom iz Zagreba

4 dana/3 noćenja

1. dan ZAGREB – STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13 sati. Prijava na let za Stockholm. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa na liniji OU 484 u 14:55 sati. Dolazak u  zračnu luku u Stockholmu u 17:25 sati. Prijevoz autobusom do hotela i smještaj u sobe. Prva orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja gradskim središtem i  vrijeme za prvo upoznavanje glavnog grada Švedske. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan STOCKHOLM
Doručak. Cjelodnevni razgled grada javnim prijevozom i pješice s pratiteljem putovanja. Razgled započinjemo posjetom starom gradu Gamla Stan. Krećemo od  glavnog trga starog grada sa zgradom Švedske akademije u kojoj je Nobelov muzej, šetnja unutranjim dvorištima kraljevske palače gdje možete slikati stražare u svečanim uniformama. Posjetiti ćemo dvorište Finske crkve gdje možete pogladiti „najmanji kip u Stockholmu“ malog dječaka koji je će Vam donijeti sreću i vratiti Vas u Stockholm. Razgled se nastavljam odlaskom do Njemačke crkve i šetnjom uskim uličicama starog grada gdje ćete vidjeti i spomenik sv. Juraja, kao i ostatke starog runskog natpisa.  Nakon pauze za kavu i kupovinu suvenira u starom gradu, razgled nastavljamo odlaskom do crkve Riddarholmen, srednjovjekovne crkve s prekrasno ukrašenim krovovima i mjestom pokopa švedskih kraljeva. Nastavak razgleda odlaskom do gradske vijećnice s čije se terase pruža pogled kao na dlanu na povijesnu jegru Stockholma, a vidjeti ćemo i zlatni spomenik Birgera Järla, osnivača grada. Šetnju nastavljamo odlaskom do zgrade Opere u kojoj je ubijen kralj Gustav III, zaustavljanjem ispred grade švedskog parlamenta  i odlaskom do jedne od najljepših zgrada Stockholma Švedskog dramskog kazališta. Razgled ćemo završiti nadomak Kuće kulture i glavne pješačke ulice Drottninggatan. Slobodno vrijeme za kupovinu tipičnih švedskih suvenira poput drvenih konjića, slatkih štapića ili staklenih predmeta, odlazak na zatvorenu tržnicu, razgledanje bogate trgovačke i muzejske ponude ili uživanje u gradskoj vrevi i šarenilu gradskog središta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan STOCKHOLM
Doručak. Nastavak razgleda odlaskom do zelene četvrti Djurgarden do koje vodi otmjeno šetalište Strandvägen u čijim su otmjenim palačama živjeli najbogatiji stanovnici Stockholma. Ova je četvrt omiljeno mjesto za šetnju stanovnika švedske metropole i obiluje velikim brojem zanimljivih muzeja. Fakultativni posjet muzeju Vasa u kojem se čuva ratni brod Vasa, gotovo savršeno očuvan i izvađen s dna Baltičkog mora gdje je potonuo 1628. godine u „zlatno doba Švedske“ kada je kratko vrijeme bio ponos švedske kraljevske mornarice. Šetnja do Nordijskog muzeja, jednog od najvećih muzeja Skandinavije. Razgled nastavljamo odlaskom do Abba muzeja, zabavnog parka Gröna Lund i velikog muzeja na otvorenom Skansen gdje možete upoznati kulturu, običaje i tradicionalnu arhitekturu cijele Švedske. Predlažemo i fakultativnu plovidbu tradicionalnim brodićima po otocima stockholmskog arhipelaga ili izlet brodićem po jezeru Mälaren do kraljevske palače Drottningholm. Stockholm je „grad na vodi, Venecija sjevera“ , grad podignut na 14 otoka jezera Mälaren i Baltičkog mora. Doživljaj plovidbe brodićem sastavni je dio doživljaja ovog čarobnog grada! Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan STOCKHOLM – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba, prtljagu možete pohraniti na recepciji do odlaska transfera do zračne luke. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet jednom od muzeja koji nude besplatni ulaz kao što su Nacionalni muzej, Povijesni muzej, Muzej srednjeg vijeka, Vojni muzej itd. Iskoristite barem dio od fantastične muzejske ponude švedske prijestolnice. Ukoliko Vas više zanimaju drugačije vrste atrakcija predlažemo posjet i vožnju na SkyView, okruglom dizalu na Ericsson Globe  najvećoj svjetskoj zgradi u obliku sfere. Odlazak iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa na liniji OU 485 u 18:10 sati. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 20:45 sati.

Cijene po osobi u HRK:

Datum polaska
06.10.
First Minute cijena 3.490
Redovna cijena 3.690
Zrakoplovne pristojbe 1.090

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Napomena:
Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).
Rok za prijavu: 7 dana prije puta   
Minimalan broj putnika: 20

Cijena uključuje:
• prijevoz zrakoplovom redovne linije prijevoznika Croatia airlines  Zagreb-Stockholm -Zagreb
• smještaj u hotelu 3/4* u Stockholmu na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
• transfer od zračne luke u Stockholmu do hotela i natrag
• razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
• pratitelja putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.290 kn
• zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn ( iznos može biti podložan promjenama)
• karte javnog prijevoza u Stockholmu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 43 SEK, postoje različite vrste dnevnih karata)
• turističku vožnju brodićem od 260 SEK
• ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Kraljevska palača 160 SEK, crkva Riddarholmen 50 SEK, palača Drottningholm 130 SEK, muzej Skansen 180 SEK,  ABBA muzej 195 SEK, muzej Vasa 130 SEK, Nordijski muzej 100 SEK. Muzeji nude popuste u cijenama ulaznica za djecu, starije osobe, obitelji i grupe. Ulaznica Stockholm  Pass cijena od 595 SEK  za 24 sata za odraslu osobu omogućuje besplatni ulaz u preko 60 muzeja kao i prijevoz brodićima i autobusima za razgled grada. Moguća je nadoplata za popuste u korištenju javnog prijevoza. Popusti na Stockholm passu postoje za djecu.
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je za dijete ili odraslu osobu po redovnoj cijeni isključivo na fiksni upit!

Doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit !

NAPOMENE: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o prometnoj situaciji, državnim praznicima i radnom vremenu muzeja i znamenitosti. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia airlines i može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
U Švedskoj je valuta švedska kruna (SEK). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite krune prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama  vrlo je rašireno je u Švedskoj. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora.  Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije nešto veće od 10 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Stockholm je glavni i najveći grad Švedske s više od 930.000 stanovnika. Sjedište je, između ostalog, Kraljevske švedske akademije znanosti, Karolinska instituta i Švedske akademije, Sam grad je sagrađen na otocima (povijesni centar na 5 otoka) povezanim  mostovima. Nalazi se na mjestu gdje se jezero Mälaren povezuje s morem.

Granične i vizne formalnosti:
Za sve programe za Skandinaviju hrvatski državljani ne trebaju vizu, putovanje u Švedsku moguće je s putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

 

b