upit_btn

ŠRI LANKA I MALDIVI // 1.12.2018.

Putovanje na Šri Lanku i Maldive avionom – 11 dana

01. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Dohu u 16h15 na liniji QR218. Slijetanje u 23h45.

02. dan: DOHA – COLOMBO – SIGIRIYA – DAMBULLA
Nastavak leta za Colombo u 01h55, na liniji QR664. Po slijetanju u 09h20 vožnja u pravcu Dambulle. Po dolasku razgled hramova koji su na listi UNESCO-a. Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova, jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta na svijetu, sa različitim kipovima Bude – poznati 14 – metarski kip. Vožnja do hotela – smještaj, večera, noćenje.

03. dan: SIGIRIYA – MATALE – KANDY
Doručak nakon kojeg slijedi uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke. Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Na putu za Kandy odlazak u Matale – posjet velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja. Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine. Nastavljamo za Kandy, zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke. Grad se nalazi na 500m nm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .
Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

04. dan: KANDY – PINNAWALA – KANDY
Doručak te vožnja do Pinnawale – posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a o kojima se brinu stariji slonovi. Povratak u Kandy. Posjet muzeju dragog kamenja i hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine. U njemu se održava kulturni show sa tradicionalnim plesovima. Večera, noćenje.

05. dan: KANDY – PERADENIYA – NUWARA ELIYA
Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo prema Nuwara Eliyi ,“gradu svjetlosst”, a uz put ćemo posjetiti plantažu i tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku. Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel, večera, noćenje.

06. dan: NUWARA ELIYA – BERUWELA
Nakon doručka vožnja prema obali – smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za opuštanje na plaži. Večera, noćenje.

07. dan: BERUWELA -GALLE-BERUWELA
Doručak i odlazak do mjesta Galle, glavni grad južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti  izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao “sunce”, “mjesec” i “zvijezda”. Posjet muzeju Tsunami te vožnja čamcima do otoka cimeta. Povratak u hotel, večera, noćenje.

08. dan: BERUWELA – COLOMBO – MALE
Doručak te polazak prema Colombu, najvećem i službeno glavnom gradu Šri Lanke. Panoramski razgled grada i prijevoz na aerodrom. Let za Male. Po slijetanju prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje.

09. dan: MALDIVI
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Večera, noćenje.

10. dan: MALE – DOHA
Doručak. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Sobe su raspoložive do 12h00. Let za Dohu u 20h20. / slijetanje u 23h20

11. dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 01h50/ slijetanje u  06h00.

Cijena po osobi u HRK:

Datum polaska
01.12.
First Minute cijena 12.400
Redovna cijena 12.900
Zrakoplovne pristojbe 2.900

First Minute cijena vrijedi do 01.08. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.100 kn 

Doplata za puni pansion na Maldivima: 390 kn    

Doplata za AI na Maldivima: 980 kn

Uključeno: avio prijevoz na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku tijekom ture po Šri Lanki (ne ide na Maldive), razglede i ulaznice prema programu, prijevoz brodom aerodrom Maldivi-hotel-aerodrom, jamčevinu

Nije uključeno: aerodromske pristojbe ( cca 2.900 kn – točan iznos na dan pisanja karte), napojnice za lokalnog vodiča i vozača 35 USD (plaća se na licu mjesta), trošak vize-35,00 USD.