upit_btn

PORTUGAL AVIONOM // 19.-25.10.2018.

PORTUGAL AVIONOM 

19.-25.10.2018.

Garantirani polazak!

1. dan ZAGREB – LISABON – OBIDOS – BATALHA – FATIMA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 120 minuta prije leta. Polazak za Lisabon letom OU700 u 7.55 sati s dolaskom u Lisabon u 10.10 sati. Po obavljanu carinskih formalnosti polazak prema Fatimi, čuvenom svetištu Gospe Fatimske. Na putu prvo ćemo prvo posjetiti Obidos, malo selo okruženo monumentalnim zidinama sa srednjovjekovnom tvrđavom. Nastavak putovanja do Batalhe. Razgled osebujnog, nikad dovršenog gotičkog samostana, posvećenog velikoj pobjedi Portugalaca nad Španjolskom vojskom i crkve Santa Maria da Vitoria. Po razgledu, u poslijepodnevnim satima dolazimo do Fatime. Obiilzak čuvenog svetišta Gospe Fatimske, posjet Bazilici i Kapeli ukazanja. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena smještaj u hotel i noćenje. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

2. dan FATIMA – PORTO
Nakon doručka odjva iz hotela i polazak prema Portu. Po dolasku razgled drugog najvećeg Portugalskog grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašen dijelom svjetske baštine: Casa da Musica, ckva sv. Franciska, kolodvor Sao Bento, Trg Ribeira, zgrada Burze, most Dom Luis… Odlazak do hotela i smještaj. Poslijepodne posjet jednom od poznatih vinskih podruma u Villa Nova de Gaii. . Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

3. dan PORTO – COIMBRA – LISABON
Odjava iz hotela i polazak prema Lisabonu. Na putu ćemo se prvo zaustaviti u Coimbri. Razgled stare prijestolnice Portugala, s jednim od prvih sveučilišta u svijetu. Osim sveučilišta vrijedi obići i katedralu i samostan. Nastavljamo za Lisabon. Po dolasku, u poslijepodnevnim satima, razgled četvrti Belem u kojoj se posebno ističu crkva i samostan sv. Jeronima, Belemska kula i spomenik pomorskim otkrićima. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog lisabonskog kolača “pasteis de nata”. Odlazak do hotela prijava i smještaj. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

4. dan LISABON
Doručak. Nastavljamo razgled Lisabona pješice i javnim prijevozom koji započinjemo s četvrti Alfama, najstarijom u gradu. Šetnja uz vidikovac Santa Luzia, odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona i njegovih 7 brežuljaka, do dvorca Sao Jorgea i katedrale Sa. Put nas dalje vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenida da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio i četvrtima Baixa i Bairro Alto… Najbolja poveznica između te dvije četvrti je Elevador de Santa Justa iz 19 st. što je još jedna nezaobilazna atrakcija Lisabona. Gornja stanica dizala završava na trgu Carmo uz istoimenu crkvu i samostan, živući spomenik velikog potresa koji je poharao ovaj grad 1755 godine. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

5. dan LISABON (Fakultativni izlet Sintra)
Doručak. Preporučamo odlazak na poludnevni izlet okolicom Lisabona (doplata). Posjet Sintri, grada pod zaštitom UNESCO-a, s osebujnom palačom. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Na povratku ćemo stati u Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovcu europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom ljetovalištu i kockarnici. Po povratku u Lisabon, u poslijepodnevnim satima, predlažemo odlazak do Parka Nacija, mjesta održavanja EXPO-a 1998. godine, koje je sada pretvoreno u park prepun atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta.). Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

6. dan LISABON – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polazak za Zagreb letom OU701 je u 10.55 sati s očekivanim dolaskom u Zagreb u 15.05 sati.

CIJENA: od 4.495,00 kn 
Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom prema programu
– 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4* u Lisabonu i 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Fatimi, jedno noćenje u hotelu 3/4* u Portu
– razglede prema programu
– pratitelja na putovanju
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
Cijena ne uključuje
Za doplate plaćanje prilikom prijave:
– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.400 kn
– večeru u taverni s uključenim Fado programom 350 kn (bez prijevoza – najmanje 15 prijavljenih)
– izlet okolicom Lisabona: 330 kn (s uključenom ulaznicom za palaču u Sintri – najmanje 15 prijavljenih)
– ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz
– boravišna pristojba u Lisabonu: 1 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta).
– boravišna pristojba u Portu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.3.2018., plaćanje na licu mjesta).
Obavezne doplate po osobi
– doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn (podložne promjenama).
Korisne informacije
Informativne cijene ulaznica: Samostan sv. Jeronima 10 Eur; zamak sv. Jurja 9 Eur; vinarija u Portu 8 Eur, crkva sv. Franje 3,50 Eur; Casa da Musica 7,50 Eur; sveučilište u Coimbri 8 Eur; samostan Batalha 6 Eur
Neobavezne doplate po osobi
Doplate na putovanju mogu se uplatiti isključivo prije polaska. Uplate na licu mjesta nisu moguće!
Važne napomene
– obavezno plaćanje boravišne pristojbe u Lisabonu, 1 EUR osoba/noćenje za sve osobe starije od 12 godina (uvedeno od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta).
– obavezno plaćanje boravišne pristojbe u Portu, 2 EUR osoba/noćenje za sve osobe starije od 12 godina (uvedeno od 1.3.2018., plaćanje na licu mjesta).

Mogućnost polaska iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule na upit (za dodatne informacije kontaktirajte jedno od naših prodajnih mjesta).
Napomena – raspored predviđenih razgleda podložan je promjenama u slučaju blagdana.
Najmanji broj putnika:15

PORTUGAL INFO:
Glavni grad: Lisabon – oko 600.000 stanovnika (šira područje izvan grada ima oko 2 mil. stanovnika)
Valuta: Euro
Klima: razlikuju se dvije klime: oceansku i sredozemnu. Na sjeveru Portugala, pod utjecajem Atlantskog oceana, prevladava oceanska klima. Obilježavaju je svježa ljeta, blage zime i dosta padalina tijekom čitave godine. Na jugu države prevladava sredozemna klima zbog utjecaja Mediterana. Nju pak obilježavaju vruća ljeta te blage i vlažne zime.
Ime Portugal: potječe od rimske riječi Portus i Cale – što bi značilo lijepa luka.
Povijest: u 16. stoljeću je Portugal bio svjetska pomorska sila. Pod svojom je upravom držao brojne kolonije-od Brazila, preko afričkih kolonija (Mozambik, Angola, Sao Tome) pa preko Azije – Istočni Timor, Macao. Brojni Portugalci su doprinijeli otkrivanju novih pomorskih putova. Tako je Bartolomeo Diaz 1487. otplovio uz zapadnu obalu Afrike do juga i otkrio prolaz do Indijskog oceana. Godine 1487. Vasco da Gama je oplovio Afriku. Godine 1500. je portugalac Cabral otkrio Brazil. A Portugalac Magellan je početkom 16. stoljeća prvi čovjek koji je oplovio svijet. Koncem 16. stoljeća, Portugal je pao pod vlast Španjolske i od tada vremenom gubi gospodarsku snagu. Portugalu pripadaju Azorski otoci i otok Madeira, smješteni u Atlantskom oceanu, koji su stoljećima bili stanice za opskrbu tijekom plovidbe preko Atlantika.
Kupovina: većina trgovina radi od 10h do 19h
Kultura: Najpoznatiji kulturološki element Portugala je Fado, vrsta melankolične glazbe.
Vremenska razlika:  -1h u odnosu na Hrvatsku

 

 

k