upit_btn

NOVA GODINA U SOFIJI

30.12.2015.-02.01.2016.
3 dana autobusom

Hotel centralno smješten i ima ocjene na booking.com 8.1* vrlo dobar

0.dan ZAGREB – SOFIJA 30.12.2015.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 20.00 sati. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske, Srbije do Sofije.

1.dan SOFIJA 31.12.2015.
U Sofiju stižemo u jutarnjim satima. Prvi dojmovi oronulih industrijskih građevina i preizgrađenih socijalističkih predgrađa brzo ćemo zamijeniti finim doručkom i aromatičnom kavom uz svježe cjeđeni voćni sok u samom srcu grada. Laganim korakom ćemo se uputiti u istraživanje povijesti grada od doba antičke Ulpie Serdice kakvom ju je doživljavao imperator Konstatin Veliki (Serdica je moj Rim, govorio je on) sa 39 termalnih izvora ljekovite vode, do brojnih termi, arena, stadion. Zaviriti ćemo u poznatu Konstantinovu četvrt. Brojne pravoslavne crkve, katolički hram, džamija i sinagoga (druga najveća u Europi danas) će nam dočarati tolerantnost i šarolikost društva ovog podneblja. Glavni gradski trg, Aleksandra Batenberga, gdje ćemo navečer dočekati Novu 2016., je oduvijek imao posebnu ulogu u gradskom životu. Ručak u tipičnom bugarskom restoranu ćemo započeti zdravicom uz čašicu lokalne rakije čija je najbolja „pratnja“ razvikana šopska salata. Kažu da ne postoji bolje mjesto za kušati šopsku salatu jer ona nosi ime po lokalnom stanovništvu Sofije i okolice – šopi. Uz ovčji sir, pastrma, babek i druge mesne delicije probajte lokano crno vino. Nakon ručka ćemo se smjestiti u hotel, osvježiti, te krenuti glavnom pješačkom ulicom grada (ulica Vitoša) gdje ćemo postati dio slavlja. Na trgu u ponoć, nakon himne, slijede bugarska kola, kojima ćemo se priključiti zajedno s tisuće sofijanaca i turista i pozdravit ćemo se lokalnim pozdravom: Za mnogo godini! Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan SOFIJA – PLOVDIV – SOFIJA 01.01.2016.
Doručak. Predlažemo izlet u 10.00 sati u šarmantnu prijestolnicu kulture Bugarske: Plovdiv. Nakon manje od dva sata vožnje stižemo u živahno srce grada. Šetnja jednim od najstarije naseljenim gradom Europe: od tragova antičkog Phiipopolisa, tračanske Pulpudeve, Srednjovijekovnog Paldina i Osmanskog Filibeta te današnjeg grada festivala u kojem bendovi kao Metallica, Apocalliptica i 2Cellos nastupaju u Antičkom kazalištu kao što su to činili umjetnici prije skoro 2000 g. Šećer na kraju je pitoreskna četvrt Stari Plovdiv, pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj svaka kuća pokušava nadmašiti susjednu po kićenosti i boji, baš kao što su se i njihovi vlasnici, bogati trgovci iz cijele Europe, nadmetali u poslu. Uske kaldrmene uličice optoćene raskošnim šarenim kućama te starim crkvama će nas odvesti i do našeg ručka. Nakon ručka slobodno vrijeme za osobni doživljaj grada. Povratak u Sofiju gdje se spremamo doživjeti noćni život na bugarski način. Jeste li čuli za čalgoteke? Diskoteke za cajke? Zabavimo se do zore! Noćenje.

3.dan SOFIJA – BEOGRAD – ZAGREB 02.01.2016.
Nakon doručka krećemo prema Beogradu. Po dolasku u grad, lokalni vodič će nas provesti autobusom do najvećih znamenitosti grada. Svoje slobodno vrijeme iskoristit ćemo za istraživanje Kalemegdana – staroj tvrđavi na ušću Save u Dunav, šetnju Kneza Mihajlovom ulicom, kava u bohemskoj kafani na Skadarliji ili možda upoznati Beogradsku „keju“ – šetalište uz obalu gdje beograđani i pogotovo beograđanke idu kako bi bili viđeni. Skupi automobili, besprijekorni mišići, botox, silikon i ekstenzije svih vrsta susreću i odmjeravaju se ovdje. Mi to možemo promatrati uz vrhunske kolače. Mammas biscuit house. Za Zagreb polazimo u kasnim poslijepodnevnim satima te predviđamo povratak oko 23.00 sata.

Cijena aranžmana po osobi 990 kn
Rok za prijavu:7 dana prije puta
Minimalan broj putnika:40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• smještaj u Sofiji u hotelu 4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa doručkom
• razgledavanja prema programu,
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• izlet u Plovdiv 20,00 eur (minimalno 20 osoba)
• tipična bugarska večera u Sofiji 25,00 eur po osobi
• doplata za jednokrevetnu sobu: 270 kn
• Putno osiguranje

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 20% popusta. Dijete do 3 godine gratis.

Bugarska – država u jugoistočnoj Europi. Glavni grad joj je Sofija. Graniči s Grčkom na jugu, Turskom na jugoistoku, Srbijom na zapadu, Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku izlazi na Crno more. Od 2004. godine članica je NATO saveza, a od 2007. i Europske unije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

ŠIFRA. ID