upit_btn

NOVA GODINA U RIMU – 5 dana autobusom

29.12.2015. – 02.01.2016.
HOTEL 3*/4* U CENTRU RIMA
15 minuta pješice do Koloseuma, Fontane di Trevi
3 NOĆENJA S DORUČKOM
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan, 29.12.2015., utorak, ZAGREB/RIJEKA – RIM
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-505 u 20:00 sati, Karlovca 20:45 (mjesto polaska u završnom pismu) i sa stajališta Vrata Jadrana u 22:30 sati. Noćna vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju.

2. dan, 30.12.2015., srijeda, RIM
Po dolasku u Rim odlazimo prema KATAKOMBAMA, tj. stara groblja još iz rimskog vremena, i sastajališta prvih kršćana. Nastavljamo panoramsko razgledavanje patrijarhalne bazilike: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Kraće zaustavljanje. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu, (check in u sobe u pravilu nije prije 15:00 sati) te odlazimo metroom do PIAZZE DEL POPOLO, otmjenog i simetrički savršenog trga na kojem se nalaze dvije crkve blizanke, drugi po veličini rimski obelisk, te crkva sv. Marije del Popolo. Pješice ćemo doći do ŠPANJOLSKOG TRGA, omiljenog okupljališta mladih. Lagana šetnja prema FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 31.12.2015., četvrtak, RIM
Doručak. Odlazak do Bazilike SANTA MARIA MAGGIORE te CRKVE SV. PETRA U OKOVIMA u kojoj ćemo vidjeti Michelangelovog Mojsija, okove kojima je (navodno) bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijem minijaturistu svih vremena, našem Juliju Kloviću Croati. Naš razgled završavamo sa PANTEONOM te ćemo se odmoriti na TRGU NAVONA. Slobodno poslijepodne. Priprema za doček najluđe noći u godini! Ukoliko netko želi na Svetu Misu ona se održava u 18:00 sati u Bazilici Sv.Petra u Vatikanu. Doček Nove godine na gradskim trgovima i ulicama… Noćenje.

4. dan, 01.01.2016., petak, RIM SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Ujutro odlazimo do čuvenog RIMSKOG FORUMA. Na brežuljak KAPITOL popet ćemo se poznatim stubištem, Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema KOLOSEUMU, najpoznatijem rimskom simbolu. Nakon Koloseuma nastavljamo prema TRGU SV.PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Nakon razgledavanja BAZILIKE SV. PETRA, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo laganom šetnjom do ANĐEOSKE TVRĐAVE. Spustit ćemo se do Augustinovog mauzoleja te pogledati PAPINSKI HRVATSKI ZAVOD i CRKVU SV. JERONIMA. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 02.01.2016., subota, RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Rima. Nastavljamo prema ORVIETU (nadoplata: žićara do Orvieta 2,60 Eur) specifično srednjevjekovno mjesto na vrhu vulkanske stijene, do kojega se dolazi uspinjačom. Jedna od najljepših katedrala srednjega vijeka nalazi se u njemu. Polazak za Rijeku i Zagreb. Dolazak se očekuje oko ponoći.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA 1.790 kn
REDOVNA CIJENA: 1.890 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 3 noćenja s doručkom u hotelu s *3/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
• turistički pratitelj
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
• Ulaznica za Katakombe 8 Eur
• Ulaznica za Vatikanske muzeje 16 Eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
• Ulaznica za Koloseum 13 Eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
• Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (6 Eur po osobi i danu)
• Žičara do Orvieta 2,60 Eur po osobi
• Doplatu za jednokrevetnu sobu – 690 kn
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta. Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.

Napomena:
Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice. Cijena jedne karte metroom iznosi 1,50 Eur po osobi dok dnevna karta za metro u Rimu iznosi 6 Eur.

Organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima europskih gradova je u organizaciji mjesnih turističkih ureda.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Rim je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Grad broji 2.710.375 stanovnika (stanje 2008. godine). Nadimci grada su: Caput mundi (“Prijestolnica svijeta”), la Città Eterna (“Vječni grad”), Limen Apostolorum (“Apostolski prag”), la città dei sette colli (“Grad na sedam brežuljaka”) ili jednostavno l’Urbe (“Grad”). Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Rimska općina pokriva područje od 1.285,30 km2, što uključuje mnoge zelene površine. Od industrijskih proizvoda u gradu se proizvodi tekstil i suveniri za turiste, a u novije vrijeme razvijene su i prehrambena, farmaceutska, strojna, papirna i metalna industrija. Značajno je i bankarstvo, te elektronička i zračna industrija. Zbog povijesno važnih lokacija grad je važan i u svjetskog filmskoj industriji, te je nacionalno filmsko središte. Brojna međunarodna kompanijska sjedišta, konferencijski centri i sl. nalaze se u poslovnim dijelovima grada kao što su: Esposizione Universale Roma (EUR), Torrino , Magliana, Parco de’ Medici-Laurentina i tzv. Tiburtina-valley. Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu. U Villi Giuliji, ladanjskoj kući pape Julija II. koja je izgrađena sredinom 16. stoljeća, nalazi se značajna kolekcija etruščanske i antičke rimske umjetnosti. U blizini se nalazi i Villa Borghese, u kojoj se nalazi znamenita galerija s većinom umjetnina iz kolekcije obitelji Borghese. U Nacionalnom muzeju u Rimu (Museo Nazionale Romano), kojeg je projektirao Michelangelo, nalaze se važne grčke i rimske umjetnine. Važne galerije slika nalaze se u palačama Palazzo Doria Pamphili, Palazzo Colonna i Palazzo Barberini, a Venecijanska palača (Palazzo Venezia) čuva veliki broj umjetnina od ranokršćanskog razdoblja do renesanse.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

B