upit_btn

NOVA GODINA U PROVANSI – 5 dana autobusom

29.12.2015.-02.01.2016.

1.dan , utorak, 29.12.2015. ZAGREB/ RIJEKA – NICA
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506., moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu u 05:45 sati (mjesto polaska u završnom pismu), polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju. Nastavak putovanja panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere preko Savone, Sanrema – “rivijere cvijeća” – do francuske granice. Dolazak na Azurnu obalu. Razgled Nice, najvećeg grada Azurne obale. Šetnja s pratiteljem putovanja starom povijesnom jezgrom: tržnica cvijeća Cours Saléya – slavno šetalište Promenade des Anglais – Trg Massena. Smještaj u hotel u Nici. Noćenje.

2.dan, srijeda, 30.12.2015. CANNES – ST.MAXIMIN – AIX EN PROVENCE – ARLES – NIMES

Doručak. Polazimo za St. Maximine u kojem ćemo posjetiti crkvu u kojoj je pokopana sveta Marija Magdalena. Nastavak puta za Aix en Provence gdje ćemo razgledati grad u kojem se rodio poznati slikar Paul Cezanne. Aix je otmjeni nekadašnji glavni provansalski grad s brojnim palačama i trgovima s fontanama uz poznato šetalište Cours Mirabeau i trg s gradskom vijećnicom. Nastavljamo prema Arlesu, gradu u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, razgled grada: katedrala St. Trophime – gradska vijećnica iz 17. st. – rimska Arena – Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit”, slikara koji je proveo dio života u Arlesu i u tom gradu bio najproduktivniji tijekom svog života). Nastavak vožnje prema jugu. Smještaj u hotel u Nimesu. Noćenje.

3.dan, četvrtak, 31.12.2015. NIMES – PONT DU GARD – AVIGNON – NIMES
Doručak. Odlazak prema Pont du Gardu gdje ćemo posjetiti poznati most pod zaštitom UNESCO-a, dio rimskog akvadukta. Dolazak u Avignon, grad koji je u 14.st. bio prijestolnica kršćanstva i sjedište papa. Tu ćemo posjetiti gradsku jezgru u kojoj se nalaze Papinska palača, katedrala Notre Dame des Doms, Petit Palais, gradske zidine, gradska vijećnica. Povratak u hotel u Nimesu. Navečer zajednički odlazak u gradsko središte Nimesa, uz poznatu rimsku Arenu i staru gradsku jezgru. Zajednički doček Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka Nove godine je u nadležnosti mjesnog turističkog ureda). Noćenje.

4.dan , petak, 01.01.2016. SRETNA NOVA GODINA! NIMES – ST.MARIES DE LA MER – NACIONALNI PARK CAMARGUE – GRASSE – CANNES
Doručak. Odlazak iz hotela .Odlazimo prema nacionalnog parku La Camargue, gdje se u delti rijeke Rhone nalazi mjesto St.Maries de la Mer, gdje su se iskrcale Marija Magdalena, Marija Jakobova i Marija Saloma na europsko tlo. Ovo je mjesto poznato po tradicionalnom romskom hodočašću i štovanju svete Sare. Nakon razgleda mjesta, krećemo polako preko močvara delte u kojima caruju ptice flamingosi. Dolazak u Grasse – svjetsku prijestolnicu proizvodnje parfema. Posjet tradicionalnoj parfimeriji uz mogućnost kupovine.Razgled središta Cannesa i šetnja uz Festivalsku palaču slavnim bulevarom Croisette. Smještaj u hotel na području Cannesa. Noćenje.

5.dan, subota, 02.01.2016. CANNES – ST.PAUL DE VENCE – RIJEKA / ZAGREB
Doručak. Odlazak do najljepšeg sela Provanse, St. Paul de Vence. Utvrđeno selo okruženo zidinama pruža bezbroj zanimljivih fotografskih motiva. Šetnja glavnom ulicom s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen Mark Chagall. U ovom ćete slikovitom mjestu naći veliki izbor umjetničkih predmeta i suvenira u brojnim galerijama. Kraće slobodno vrijeme i polazak za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: First Minute cijena 2.390 kn
Redovna cijena: 2.590 kn
FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije putovanja
Minimalan broj putnika: 40

CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 1 noćenje sa doručkom u hotelu 2 /3* u dvokrevetnim sobama u Nici
• 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Nimesu
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na području Cannesa
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• razglede predviđene programom putovanja
• troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• cijene ulaznica ( mogu biti podložne promjeni): Papinska palača Avignon 11 EUR, most Benazet Avignon 5 EUR, rimska Arena Arles 6,50 EUR
• doplatu za 1/1 sobu – 1.190 kn
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• putno osiguranje

Popusti: Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.
Francuska je država u zapadnoj Europi s 65 700 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija…

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Italiju i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

B