upit_btn

NOVA GODINA U MÜNCHENU – 4 dana autobusom

dvorci Bavarske i posjet Salzburgu
30.12..2015. – 02.01.2016.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan, srijeda, 30.12.2015. ZAGREB – MÜNCHEN
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja autobusom uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Nastavak puta do Münchena. Smještaj u hotel. Noćenje. Po dolasku u München, odlazak na glavni trg Marienplatz i slobodno vrijeme u gradskom središtu za prednovogodišnju kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse ili za osobne programe. Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, četvrtak, 31.12. 2015. MÜNCHEN I IZLET DVORCI BAVARSKE
Doručak. Odlazak na izlet u južnu Bavarsku. Vožnje do dvorca Hohenschwangau, mjesta gdje je kralj Ludwig II proveo djetinjstvo. Slijedi razgled dvorca Neuschwanstein smještenog na visokoj stijeni, kojeg je Walt Disney uzeo za primjer dvorca iz bajke. Oba su dvorca u idličnom okruženju prekrasne prirode, uz mogućnost kupovine suvenira ili vožnje kočijama. Povratak u u hotel u Münchenu. Navečer se možete pridružiti slavlju dočeka Nove godine na glavnom gradskom trgu Marienplatz. (organizacija dočeka Nove godine u nadležnosti je gradskog turističkog ureda). Noćenje.

3.dan, petak, 01.01.2016. SRETNA NOVA GODINA! MÜNCHEN
Doručak. Odlazak na razgled grada u prijepodnevnim satima, nakon odmora od dočeka Nove godine: Königsplatz – četvrt muzeja – Ludwigstrasse – sveučilišna četvrt – Engleski vrt, najveći gradski park u Njemačkoj – bavarski parlament – Kraljevska palača – Opera – Feldhernhalle – Residenz – Karlov trg – dvorac Nymphenburg. Slobodno vrijeme za šetnju ili posjet nekoj od tradicionalnih pivnica. Noćenje.

4. dan, subota 02.01.2016. MÜNCHEN – SALZBURG – ZAGREB
Doručak.Odlazak iz hotela. Vožnja do Salzburga te šetnja s pratiteljem: katedrala – Nadbiskupska rezidencija – barokna fontana – toranj Glockenspiel – Mozartova rodna kuća, u kojoj je, 27.01.1756. rođen Wolfgang A. Mozart. Slobodno vrijeme za uživanje šetnjom gradom i slasnim kolačima i kavi u jednoj od poznatih slastičarnica. Slijedi povratak uz usputna stajanja putem. Dolazak u Zagreb se očekuje u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA 1.490 kn
REDOVNA CIJENA: 1.590 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u Münchenu u hotelu 3* u dvokrevetnoj na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
• izlet u dvorce Bavarske
• razgledavanja prema programu,
• pratitelja tijekom putovanja,
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• ulaznicu za dvorce Neuschwanstein i Hohenschwangau kombinirana ulaznica za 2 dvorca 23 EUR ( plaćanje na licu mjesta, djeca i mladi do 18 godina imaju besplatan ulaz)
• dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom,
• doplata za jednokrevetnu sobu – 690 kn
• troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta. Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.

Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke (310,43 km²). Točka s najvećom nadmorskom visinom iznosi 579 m dok najniža točka iznosi 482 m (prosjek 519 m n/m). Grad München ima približno 1,35 milijuna stanovnika i time je, prema broju stanovnika, treći njemački i dvanaesti grad u Europskoj Uniji. Urbani pojas s predgrađima (Planungsregion München) ima 2,6 milijuna stanovnika, a konurbacija München-Augsburg-Rosenheim 4,65 milijuna.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

B