upit_btn

NOVA GODINA U MILANU – 3 dana autobusom

VERONA – MILANO – BERGAMO
30.12.2015.-01.01.2016.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan, 30.12.2015., srijeda, ZAGREB/RIJEKA – VERONA – MILANO
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati, Karlovca u 06:15 sati (mjesto polaska u završnom pismu) i sa stajališta Vrata Jadrana u 08:00 sati. Vožnja prema Veroni. Po dolasku šetnja gradom: Arena – Piazza Bra – Julijina kuća – Piazza delle Erbe – Piazza Signoria – grobnice Scaligherija. Piazza Bra i Arena posebno su ukrašene u ovo doba godine. Slobodno vrijeme za shopping ili kavu. Uživajte u šetnji romantičnim gradom Romea i Julije uz idilični zimski ugođaj. Nastavak puta do Milana. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, 31.12.2015., četvrtak, MILANO
Doručak. Posjet Milanu – najvećem i najvažnijem gradu sjeverne Italije. Razgled gradskog središta započinje šetnjom od utvrde Castelo Sforzesco i nastavlja se razgledom: katedrala-galerija Vittorio Emanuele II – slavni teatar Scala – četvrt Brera. Slobodno vrijeme u Milanu za razgledavanje izloga trgovina visoke mode, cappuccino ili aperitiv. Moguć zajednički odlazak na doček Nove godine na gradskim ulicama i trgovima. Noćenje.

3. dan, 01.01.2016., petak, MILANO – BERGAMO – RIJEKA/ZAGREB SRETNA NOVA GODINA!
Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja prema Bergamu, jednom od najljepših povijesnih gradova Lombardije. Posjet povijesnom središtu gradića započinje vožnjom uspinjačom (doplata) do staroga grada. Prošetat ćemo glavnom ulicom Via Colleoni od Basilice Santa Maria Maggiore do katedrale i trga Piazza Vecchia. Nakon vremena za kavu i šetnju povratak uspinjačom do autobusa i vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA 1.090 kn
REDOVNA CIJENA: 1.190 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• Prijevoz visokoturističkim autobusom
• Smještaj u Milanu u hotelu 3*/4* na osnovi dva noćenja s doručkom
• Turističkog pratitelja putovanja
• Razglede prema programu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
• Uspinjača u Bergamu 3,50 Eur (informativna cijena)
• Doplata za jednokrevetnu sobu – 370 kn
• Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (5 Eur po osobi i danu)
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta. Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.

Napomena:
Organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima europskih gradova je u organizaciji mjesnih turističkih ureda.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.
Milano je grad u Italiji, glavni grad regije Lombardije i milanske Provincije. Grad naseljava oko 1,3 milijuna stanovnika, dok je gradsko područje peto najveće u Europskoj uniji s procjenjenim stanovništvom od 4,3 milijuna. Metropolitansko područje Milana, daleko najveće u Italiji, prema procjeni OECD-a sadrži 7,4 milijuna stanovnika. Grad je pod nazivom Mediolanum osnovao keltski narod Insubri. 222 pr. Kr. osvajaju ga Rimljani, te je grad postao vrlo uspješan pod Rimskim Imperijem. Kasnije su Milanom vladali obitelji Visconti i Sforza, Španjolci u 16. stoljeću i Austrijanci u 18. stoljeću. Godine 1796. Milano je osvojio Napoleon Bonaparte i ustanovio ga 1805. glavnim gradom Kraljevstva Italije. U doba Romantizma, Milano je bio važno kulturno središte Europe u kojem je djelovao niz umjetnika, skladatelja i značajnih književnih ličnosti. Za vrijeme drugog svjetskog rata, bio je teško pogođen savezničkim bombardiranjima, te je nakon njemačke okupacije 1943., postao središtem talijanskog otpora. Unatoč tome, Milano je doživio poratni ekonomski napredak, koji je privukao brojne imigrante s juga Italije i inozemstva.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o poslovnoj suradnji.
B