upit_btn

NOVA GODINA U BUDIMPEŠTI – 3 dana autobusom

31.12.2015. – 02.01.2016.

1. dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA, 31.12.2015.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 07.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku do Budimpešte. Pri ulasku u grad shvatiti ćete da se radi o iznimno velikom gradu od nešto manje od 2 milijuna stanovnika. Prvu foto stop stanicu napraviti ćemo na Citadeli, stara budimska tvrđava koja se nalazi na najvišoj točki Gelert brda odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli grad, posebno na mostove. Spuštamo se prema gradu i uz panoramsku vožnju dolazimo do našeg hotela. Smještaj u sobe i kraće slobodno vrijeme. Odlazimo u strogi centar, do Elizabetinog mosta i Vaci ulice, najpoznatije i najduže ulice u gradu, nešto slično Ilici. Prekrasni izlozi s najpoznatijim skupim markama, suvenirnice, bomboniere… iznimno zgodan običaj u Novogodišnjoj noći je kad ljudi šeću po Váci ulici i lupaju se balonima i papirnim tuljcima, naravno i stranci s lakoćom prihvaćaju lokalni običaj i zaista je zabavno, uostalom imate jedinstvenu priliku to isprobati. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BUDIMPEŠTA, 01.01.2016. SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nešto kasnije krećemo u razgled grada sa lokalnim vodičem. Prvo ćemo stati na Trgu Heroja, napraviti fotke ali i čuti nešto o Muzeju lijepih umjetnosti koji se nalazi odmah pokraj. Do nas se nalazi i Gradski park, predivna oaza grada, najveći park u gradu. Krećemo prema Parlamentu, veličanstvenom zdanju. Prelazimo preko Lančanog mosta, to je onaj sa lavovima! Inače legenda kaže da se arhitekt mosta Janos Marschalko od srama odlučio baciti u Dunav, uvidjevši da kameni lavovi nemaju jezike. U stvarnosti ih imaju ali se ne vide. Uglavnom, kako god, mi dolazimo do Bazilike Sv.Stjepana, najveće u Budimpešti. Završavamo sa Peštom i dižemo se prema Budimu s kojeg se pruža predivan pogled na grad i još puno toga. Slobodno vrijeme. Bez upute u poznatoj slastičarnici teško ćete biti posluženi jer konobari vas neće poslužiti ako se prethodno ne izborite za njihovu pažnju, a ovdje stvarno morate probati te kolače o kojima svi pričaju. U poslijepodevnim satima sigurno će vam goditi i vožnja Dunavom uz čašu šampanjca! Sat vremena na brodu i fotkanje. Koji deluxe selfie! Navečer predlažemo odlazak u jedinstveni pub „For Sale“ u kojem čim sjednete dobijete brdo kikirikija čije ljuske bacate na pod, a na zid možete zakvačiti što god vam padne napamet. Imaju super klopu i jeftino pivo. Uživajte u prvom danu Nove nam godine! Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA – ST. ANDREA – MUZEJ MARCIPANA – ZAGREB, 02.01.2016.
Doručak. Slobodno prijepodne za posjet „Kineskoj tržnici“, sličnoj našem Dolcu samo natkrivenoj. Sigurno će vam zapeti za oko ljute crvene papričice, koje naravno kupujete za susjedu koja vas stalno gnjavi. Tu se možete i cjenkati i kupiti zaista odlične stvari. A predahnuti od kupovine možete u poznatoj slastičarnici Gerbeaud. U podne autobusom odlazimo prema 20 km udaljenom gradiću St. Andre uz posjet Muzeju marcipana i slastičarnici. U sklopu muzeja nalazi se i radionica u kojoj će vam vrlo rado pokazati kako se rade slastice. Obitelj se poziva na tradiciju ne podliježući pravilima današnjeg društva u kojem živimo već onome što ih je naučio njihov otac koji je i započeo posao. Polazak prema Hrvatskoj u smjeru Balatona gdje ćemo napraviti pauzu za kratko fotografiranje uz Mađarsko more. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi 990 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• dva noćenja u hotelu 3* u Budimpešti u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
• razgledavanja prema programu
• lokalnog vodiča
• izlet u St. Andre
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• vožnja brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 13,00 eur po osobi
• ulaznica za muzej St. Andre 3,00 eur po osobi
• doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn
• Putno osiguranje

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 20% popusta.
Mađarska ili Madžarska je država u Srednjoj Europi. Njezini ju stanovnici zovu Magyarország.Graniči s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. Zajedno s Poljskom, Slovačkom i Češkom čini Višegradsku skupinu ili “Višegradsku četvorku” (V4). Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine.Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

ŠIFRA: ID