upit_btn

NOVA GODINA NA AZURNOJ OBALI – 4 dana autobusom

NOVA GODINA NA AZURNOJ OBALI  

4 dana autobusom

30.12.2016.-02.01.2017. 


 1. dan ZAGREB/RIJEKA  – SIRMIONE –  CANNES

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-505 u 05:30 sati, Karlovac 06:15 sati  sa stajališta Petrol kod naplatnih kućica (obavezna prijava prilikom rezervacije)  i sa stajališta Vrata Jadrana u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na obalu jezera Garda u slikovito mjesto Sirmione. Šetnja uz obalu jezera do srednjovjekovne utvrde Scaligera. Nastavak putovanja panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere preko Savone, Sanrema – “rivijere cvijeća” – do francuske granice. Smještaj u hotel u Cannesu. Noćenje.

 1. dan CANNES  I  IZLET GRASSE I ST. PAUL DE VENCE

Doručak. Razgled Cannesa, mondenog ljetovališta Azurne obale: šetnja uskim uličicama starog grada – posjet slikovitoj tržnici s ponudom provansalskih začina, mirisa i okusa Mediterana, tipičnih suvenira- šarenih stolnjaka i keramike – vrijeme za fotografiranje ispred Festivalske palače ili za šetnju otmjenom trgovačkom ulicom Rue d Antibes. Odlazak prema gradiću Grasse, svjetskoj prijestolnici parfema. Posjet tradicionalnoj parfumeriji uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. U nastavku kratka  vožnja do mjesta St. Paul de Vence, jednog od najljepših sela Provanse, inspiracije slikara i umjetnika. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim umjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih provansalskih trgovina. Povratak u Cannes. Moguć odlazak na doček Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka Nove godine je u nadležnosti gradskog turističkog ureda). Noćenje.

 1. dan IZLET NICA – MONACO – MONTE CARLO  SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Vožnja uz Azurnu obalu. Posjet Nici, jednom od najvažnijih gradova juga Francuske. Razgled stare jezgre Nice pješice: tržnica cvijeća Cours Saléya – katedrala sv. Reparate – slavno šetalište Promenade des Anglais – Trg Massena. Slobodno vrijeme za  ručak i šetnju starim gradom ili uz more uz dugu plažu i otmjene slavne palače europske aristokracije. Nica je smještena na slikovitom položaju u polukružnom zaljevu okružena nasadima palmi i raskošnim parkovima. Nastavljamo izlet vožnjom slavnom panoramskom cestom Moyenne Corniche do kneževine Monaco. Šetnja od Oceanografskog muzeja uz vrtove Alberta I. do katedrale sv. Nikole i kneževe palače te posjet Monte Carlu  i slavnom trgu  s kockarnicom, parkovima i hotelima. Povratak u hotel u Cannesu. Noćenje.

 1. dan MENTON – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja autobusom do ljetovališta Menton  uz samu talijansku granicu, nekadašnjeg prebivališta poznatih umjetnika i jednog od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu. Menton  je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, šarene provansalske stolnjake, mirišljave jastučiće s lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale. Odlazak iz Mentona u kasnim jutarnjim satima. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, te dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM CIJENA 1.890 kn

REDOVNA CIJENA 1.990 kn 

First minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni 

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.   

Minimalan broj putnika: 40 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • smještaj u hotelu 2/3* na Azurnoj obali u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu, 
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • doplata za jednokrevetnu sobu –750 kn
 • Putno osiguranje

Popusti:

Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta.

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Organizator rezervira pravo izmjene redoslijeda razgleda i obilazaka pod anima ovisno o prmetnoj situaciji i javnim događanjima.

Francuska je država u zapadnoj Europi s 65 700 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Italiju i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

B