upit_btn

NOVA GODINA NA AZURNOJ OBALI – 4 dana autobusom // 30.12.2017.-02.01.2018.

NOVA GODINA NA AZURNOJ OBALI  

4 dana autobusom

30.12.2017.-02.01.2018.

1. dan ZAGREB/RIJEKA –  NICA
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-505 u 05:00 sati,  moguć polazak iz Karlovca u  05:45 sati sa stajališta Petrol kod naplatnih kućica (obavezna prijava prilikom rezervacije)  i sa stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak putovanja panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere preko Savone, Sanrema – “rivijere cvijeća” – do francuske granice. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan NICA – ST.PAUL DE VENCE
Doručak. Razgled Nice, jednom od najvažnijih gradova juga Francuske. Razgled stare jezgre Nice pješice: tržnica cvijeća Cours Saléya – katedrala sv. Reparate – slavno šetalište Promenade des Anglais – Trg Massena. Slobodno vrijeme za  ručak i šetnju starim gradom ili uz more uz dugu plažu i otmjene slavne palače europske aristokracije. Nica je smještena na slikovitom položaju u polukružnom zaljevu okružena nasadima palmi i raskošnim parkovima. Poslije podne kratka  vožnja do mjesta St. Paul de Vence, jednog od najljepših sela Provanse, inspiracije slikara i umjetnika. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim umjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih provansalskih trgovina. Povratak u Nicu. Moguć odlazak na doček Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka Nove godine je u nadležnosti gradskog turističkog ureda). Noćenje.

3. dan NICA –  GRASSE – CANNES – MONACO – MONTE CARLO  SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine vožnja do Cannesa. Razgled mondenog ljetovališta Azurne obale poznatog po Filmskom festivalu: šetnja uskim uličicama starog grada –- vrijeme za fotografiranje ispred Festivalske palače ili za šetnju uz plažu i slavne hotele. Odlazak prema gradiću Grasse, svjetskoj prijestolnici parfema. Posjet tradicionalnoj parfumeriji uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večernji izlet započinjemo vožnjom slavnom panoramskom cestom Moyenne Corniche do kneževine Monaco. Šetnja od Oceanografskog muzeja uz vrtove Alberta I. do katedrale sv. Nikole i kneževe palače te posjet Monte Carlu  i slavnom trgu  s kockarnicom, parkovima i hotelima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan MENTON – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja autobusom do ljetovališta Menton  uz samu talijansku granicu, nekadašnjeg prebivališta poznatih umjetnika i jednog od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu. Menton  je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, šarene provansalske stolnjake, mirišljave jastučiće s lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale. Povratak  vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, te dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

Datum polaska
30.12.
First Minute cijena 1.890
Redovna cijena 1.990

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska. 
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• smještaj u hotelu 3* na Azurnoj obali u dvokrevetnoj  na osnovi 3 noćenja s doručkom
• razgledavanja prema programu, 
• pratitelja tijekom putovanja,
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• doplata za jednokrevetnu sobu – 1.050 kn
• Putno osiguranje

Popusti: djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Organizator rezervira pravo izmjene redoslijeda razgleda i obilazaka po danima ovisno o prometnoj situaciji i javnim događanjima.

Francuska je država u zapadnoj Europi s 66 900 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za državljane RH viza za Italiju i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

 

 

b