upit_btn

NOVA GODINA U KRAKOVU – 4 DANA // 30.12.2021.-02.01.2022.

Krakov autobusom – 4 dana

Vrijednost više:  hotel Wyspianski 3* u centru Krakova, program bez noćne vožnje uz razgled Brna i Bratislave ! 

 1. dan ZAGREB –BRNO – KRAKOV

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju uz kraće zaustavljanje putem, te nastavak puta kroz Češku. Posjet Brnu, središtu južne Moravske. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Nastavak puta Poljskom do Krakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan KRAKOV I RUDNIK SOLI WIELICZKA

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada u pratnji gradskog vodiča: dvorac Wavel  – katedrala

 – glavni trg, jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi i smatra se jednom od najljepših urbanističkih cjelina uopće – robna tržnica – palača Krzystofory – crkva Sv. Ane – Florianska ulica – Vrata Barbican – gotička crkva Naše drage Gospe. Moguć fakultativni izlet i posjet rudniku soli Wieliczka (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja, minimum 20 prijavljenih putnika) s impresivnim svijetom  hodnika, svjetlucavih slanih kristala i svečanih  dvorana. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Krakov.  Navečer se možete pridružiti dočeku  Nove godine na glavnom gradskom trgu do kojeg zahvaljujući dobrom položaju hotela treba samo oko 5 minuta pješice.  Noćenje. 

 1. dan KRAKOV  SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine odlazak na šetnju s pratiteljem  putovanja starom židovskom četvrti Kazimierz: Stara sinagoga – sinagoga Remuh – staro židovsko groblje – glavni trg Plac Wolnica  -crkva svete Katarine – barokna crkva na stijeni Skalka. Nekad važna židovska zajednica bila je nositelj gospodarskog razvoja Krakova, a podsjetnik na nju su danas brojne galerije, suvenirnice i kosher restorani upravo u Kazimierzu.  Slobodno vrijeme za šetnju, prvu novogodišnju kavu, ručak u jednom od tradicionalnih restorana  i osobne programe. Noćenje.

 1. dan KRAKOV – BRATISLAVA – ZAGREB

Doručak.Odlazak iz hotela. Putovanje kroz Slovačku. Dolazak u Bratislavu, šetnja starom povijesnom jezgrom: Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana – Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj  uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.490 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.590 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.       Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama  na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u hotelu Wyspianski 3*  u centru Krakova
 • razgledavanja prema programu
 • gradskog vodiča u Krakovu za razgled grada
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu u hotelu – 490 kn
 • doplatu za izlet u rudnik soli Wieliczka (uključen prijevoz, ulaznica i vodič po rudniku, minimum 20 prijavljenih osoba, maksimalna veličina grupe 29 osoba, uplata prilikom rezervacije programa): 250 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom programu rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je po redovnoj cijeni.

VAŠ HOTEL U KRAKOVU: hotel Wyspianski 3* nalazi se u samom centru Krakova, odmah do starog  grada. Za Vaše kretanje i šetnje po Krakovu ne trebate koristiti javni prijevoz, sve je nadohvat ruke u laganoj šetnji pješice za ca. 5 minuta došli ste do glavnog trga u starom gradu.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:          
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.  
– sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn     
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda obilazaka ovisno o radnim vremenima spomenika i znamenitosti, prometnoj situaciji i javnim događanjima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Poljsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Poljska  je država u srednjoj Europi,površine  312.679 km2 s 38.501.000 stanovnika. Ime Polska, koje se pojavljuje sredinom 11. stoljeća, dolazi od drevnog slavenskog plemena Polanie (“Oni koji žive na polju“, doslovno Poljaci), koje se naselilo u nizinama između Odre i Vislenakon pada Rimskog Carstva, u 5. stoljeću.Poljsko zlatno doba je 16. stoljeće, kada se Poljska ujedinila s Litvom i bila jedna od glavnih europskih sila pod dinastijom Jagelovića.Zemlja je poslije podijeljena između Rusije, Prusije i Austrije. Poljska je opet uspostavljena kao neovisna država nakon 1. svjetskog rata.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

B