upit_btn

JORDAN // 5.11.2018.

Putovanje u Jordan avionom – 5 dana

MADABA – MT NEBO – BETANIJA – MRTVO MORE – PETRA – WADI RUM – JERASH

Vrijednost više: jahanje na konjima u Petri i vožnja džipovima u pustinji Wadi Rum

1.dan: ZAGREB – AMMAN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Pleso kod šaltera Turkish airlinesa u 07.00h. Podjela  putnih dokumenata i prijava na let. Polet u 09.10h s obrokom tijekom leta. Slijetanje u Istanbul  u 13.15h. Nastavak leta za Amman u 21.35 sati. Dolazak u AMMAN u 23.55 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj, noćenje.

2.dan: MADABA – MT NEBO – BETANIJA – MRTVO MORE – PETRA
Doručak. Odlazak prema MADABI, gradu poznatom po grčkoj crkvi sv. Jurja (gdje se čuva mozaik karte Svete zemlje iz 6. stoljeća) kao i po mnogim bizantinskim mozaicima u arheološkom parku, Crkvi apostola i Muzeju Madabe. Nastavak puta prema PLANINI NEBO, najsvetijem mjestu u Jordanu, odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji, te gdje je umro i sahranjen. S planine se pruža veličanstven pogled prema Jordanskoj dolini. Slijedi put prema BETANIJI, mjestu Isusova krštenja na rijeci Jordan, a nakon toga prema MRTVOM MORU, najnižoj točci na Zemlji. Mogućnost kupanja i mazanja blatom. Slijedi nastavak puta prema PETRI. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje. 

3.dan: PETRA – WADI RUM – AMMAN
Doručak. Razgled jedinstvenog grada uklesanog u ružičaste stijene, do kojeg se dolazi kroz kilometar dug kanjon. Grad, sagrađen od strane Nabatejaca, je imao svoj vrhunac razvoja  1. i 2. stoljeću kao trgovačko središte. Razgled brojnih kamenih grobnica, amfiteatra, sudnice, samostana, trijumfalnih vrata… Slijedi vožnja prema pustinji WADI RUMU. Po dolasku, vožnja džipovima krajolikom koji je T.E. Lawrence opisao kao “mjesečev pejzaž – beskrajan, odzvanjajući, sličan Bogu…” Povratak u Amman. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4.dan: AMMAN – JERASH – AMMAN
Doručak. Odlazak u kratak razgled AMMANA: antička Citadela, Jordanski Nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište,…Odlazak prema JERASHU, antičkom gradu, jednom od najbolje sačuvanih rimskih lokaliteta. Razgled očuvanih ulica s kolonadama, kazalištem, hramovima,… Povratak u Amman. Odlazak na oproštajnu večeru u neki od tradicionalnih restorana uz orjentalni show. Slijedi transfer do zračne luke gdje treba biti 2h prije leta.

5.dan: AMMAN – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 03.10h. Dolazak u Istanbul u 06.40sati, nastavak za Zagreb u 08.05h uz dolazak u Zagreb u 08.15h.

Cijena po osobi u HRK:

Datum polaska
15.11.
First Minute cijena 5.590
Redovna cijena 5.890
Zrakoplovne pristojbe 1.900

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za 1/1 sobu: 790 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.900 kn
(promjenjivo do ispisa karata)             

Cijena je rađena na bazi 15 plativih putnika i uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelima 4* na bazi 1 noćenja s doručkom i 2 polupansiona i večera u restoranu, prijevoz i razglede udobnim klimatiziranim autobusom prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju, jahanje na konjima u Petri, vožnju džipovima u Wadi Rumu, hrvatskog pratitelja i lokalnog vodiča na engleskom jeziku, vizu i izlaznu pristojbu, te organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 1.900 kn, napojnice vozaču i vodiču 15 eur na licu mjesta

JORDAN – KORISNE INFORMACIJE:
Viza: dobiva se na licu mjesta po ulasku u Jordan, potrebna kopija putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja)
Novac: jordanski dinar (1 JOD = cca 8-9 kn)
Jezik: arapski, koristi se engleski i francuski
Električni napon: 220 V, nije potreban adapter
Vremenska razlika: +1 sat; Hrvatska 12 sati, Jordan 13 sati
Kupovanje: cjenkanje je dio tradicije, kupuje se srebro i zlato, staklo, pamuk, mozaici, slastice i karamelizirano voće, predmeti od drva, gline, mirodije,…
Odjeća: lagana, slojevita, pamučna odjeća i udobna obuća
Hrana i piće: u hotelima se služe međunarodna jela i pića; domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni umaci,… Piti isključivo pića iz boca, ne koristiti led, a sirovo voće i povrće guliti.

 

 

 

b