upit_btn

DOLINA SOČE – KRANJSKA GORA – VRŠIČ – SOČA – BOVEC // 16. 7. 2016.

DOLINA SOČE
KRANJSKA GORA – VRŠIČ – SOČA – BOVEC

16.7.2016.

Dolina Soče je stvarno posebna. Čista rijeka, visoki gorski vrhovi iznad nje, neponovljiva arhitektura, bogata događanja i naravno netaknuta priroda!

Polazak sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506)  u 6:30 sati. Vožnja autobusom do KRANJSKE GORE. Šetnja i slobodno vrijeme za jutarnju kavu. Nastavak vožnje ruskom cestom do VRŠIČA (1.611 m). Kraće slobodno vrijeme za razgled. Nastavak vožnje do Koče pri izvoru Soče (886 m) slikovite doline među oštrim alpskim vrhovima.

Desetak minuta hoda od kuće po stazi osiguranoj sajlama i klinovima izvire Soča, rijeka duga 136 kilometara koja se od svog izvora naglo spušta do ušća u Jadransko more u Tršćanskom zaljevu. Izvire iz duboke kraške jame, a malo nakon toga nalazi se 15 metara visok slap.
Zanimljivost ove slovenske rijeke, jedne od najljepših u Europi, je njezina modro-zelena boja koja potpuno ne blijedi čak ni u talijanskom dijelu toka, kao da želi reći da je njeno srce zauvijek u planinama. Nakon šetnje i razgleda odlazak za Bovec – koji je na skromnoj nadmorskoj visini pravi alpski centar. Slobodno za šetnju i uživanje na čistom i svježem zraku.

Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 205 kn
Posebna ponuda: 185 kn

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom, pratitelja putovanja, troškovi organizacije, osiguranje od odgovornosti agencije, jamčevinu.