upit_btn

Bajkovita Švicarska // 5.10.2017.

BAJKOVITA ŠVICARSKA

IDILIČNA ZEMLJA GORA I JEZERA

Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

LUGANO – INTERLAKEN – JUNGFRAUJOCH – LUZERN – ZÜRICH – RAJNSKI SLAPOVI – MAINAU – LICHTENSTEIN – ST. MORITZ

1. dan:  ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – LUGANO – INTERLAKEN noćenje
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u ranim jutarnjim satima. Moguć ukrcaj putnika u Karlovcu kod naplatnih kućica i putnika u Rijeci na odmorištu Vrata Jadrana (točno vrijeme polaska i ukrcaja u Karlovcu i Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti). Putovanje kroz sjevernu Italiju uz kraća stajanja putem. Dolazak u Lugano, švicarski Monte Carlo, najveći grad kantona Ticino, grad u kojem unatoč geografskom položaju vlada mediteranska atmosfera i opušten ugodaj; šetnja središtem grada. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja preko poznatog gorskog prijelaza St. Gottard do Interlakena, gradića smještena između Thunskog i Brienzskog jezera na Bödelliju, naplavini rijeke Aare. Ovdje je u ranom 12.st. osnovan samostan pod imenom Inter lacus, što je dalo ime današnjem mjestu. Interlaken je jedan od središta švicarskog alpskog turizma od početka njegovog razvoja. Šetnja po ljupkom gradskom središtu. Smještaj u hotel, noćenje.

2. dan: INTERLAKEN – JUNGFRAUJOCH – LUZERN – OKOLICA ZURICHA   doručak, noćenje
Doručak. Predlažemo uspon u čudesni svijet Alpi, na Jungfraujoch s gorskom željeznicom (NAPOMENA: uspon nije moguć u slučaju lošeg vremena). S njom ćemo doći ispod tri vrha od 4000 metara visine, Mönch, Eiger i Jungfrau, pod kojima se proteže najduži europski ledenjak, Aletsch, dužine od 23 km, nalazi se na popisu prirodne baštine organizacije UNESCO. Za sve koji ne žele gore predlažemo individualno šetnju po ljupkom mjestu. U Interlakenu se nalazi tematski park, Jungfrau park, u kojem posjetitelji mogu otkriti neriješene svjetske misterije – zabava za cijelu obitelj je zajamčena! U ranim popodnevnim satima vožnja do Luzerna, za mnoge najljepšeg švicarskog grada koji leži na zapadnoj obali Luzernskog jezera, njegov je stari most iz 14.st. koji premošćuje jezero jedan od najčešće fotografiranih motiva Švicarske. Kraća šetnja po gradu, slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do hotela u okolici Zuricha, smještaj i noćenje.

3. dan: ZÜRICH – RAJNSKI SLAPOVI – MAINAU – FELDKIRCH doručak, noćenje
Doručak. Odlazak prema Zürichu, najvećem i najživahnijem švicarskom gradu; razgled užeg gradskog središta s katedralom, crkvom sv. Petra, gradskom vijećnicom. Šetnja po Bahnhofstrasse. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak putovanja, na sjever prema glasovitim slapovima Rajne. Slapove godišnje posjeti više od milijun i sedamsto tisuća posjetitelja, a riječ je o tri slapa koji su dugi 150 metara dugi i visoki 23 metra. Slapovi Rajne najveći su europski vodopad. Nakon posjeta lokalitetu (ulaznica uz doplatu na licu mjesta), nastavak vožnje prema otočiću Mainau na kojem se nalazi 150 godina star arboretum, raskošan botanički park s milijunima tulipana, rodondendrona, ruža, dalija, itd.. (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Svake godine ovaj „cvjetni otok“ posjeti više od milijun i pol posjetitelja. Nakon posjeta Mainau nastavljamo putovanje, kraj Bodenskog jezera prema Austriji. Smještaj u hotel u okolici Feldkircha. Noćenje.

4. dan: FELDKIRCH – LIECHTENSTEIN – VIA MALA – ST. MORITZ – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB doručak
Doručak. Odjava iz hotela, putovanje prema najmanjoj i najbogatijoj zemlji njemačkog govornog područja, kneževini Lichtenstein, smještenoj usred snježnih alpskih vrhunaca. Razgled središta grada. Zanimljivo je da Vaduz kroz povijest nikad nije dobio gradska prava, ali je sa svojih otprilike 5000 stanovnika glavno mjesto četvrte najmanje europske države, iako nije i najveće. Prvi put se spominje u ispravama u 12.st., a sa susjednom Švicarskom povezan je carinskom unijom. Nastavak vožnje kroz 6 km dugačku i do 600 m duboku sutjesku, Via Mala. Putovanje preko 2284 visokog Julierpassa dovest će nas do poznatog St. Moritza, kolijevke zimskog turizma i grada u kojem su održane dvije zimske olimpijade (1928. i 1948.g.) koje su ga učinile svjetski slavnim, otkud se otkriva veličanstven pogled na čudesni planinski krajolik. Putovanje preko Italije i dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim satima.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
Polazak 5.10.: 2.290 kn – FM cijena 2.190 kn
Polasci 15.6. i 24.8.: 2.390 kn – FM cijena 2.290 kn
FM cijena vrijedi do isteka kapaciteta po first minute cijeni!
DOPLATA za manji broj putnika (na osnovi 35 prijavljenih): 240 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
•    3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*; 1 noćenje na području Interlakena, 1 noćenje u okolici Zuricha i 1 noćenje u Austriji u okolici Feldkircha
•    autobus turističke kategorije tijekom cijelog trajanja ture
•    razglede prema programu
•    hrvatskog pratitelja
•    trošak organizacije putovanja

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom rezervacije:
•    jednokrevetna soba 690 kn
 
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 15 % od osnovne cijene aranžmana.

DOPLATE PO ŽELJI, tijekom putovanja (prema stanju u veljači 2017., cijene su informativne i podložne promjeni):
Uspon na Jungfraujoch cca. 149,60 CHF po osobi, Rajnski slapovi 3 CHF (grupna cijena min. 20 osoba), Mainau botanički vrt 15,70 po osobi (grupna cijena)

NAPOMENA: boravišna pristojba nije uključena u cijenu aranžmana i plaća se isključivo na licu mjesta, na recepciji hotela i iznosi 3,5 CHF po osobi po noćenju u švicarskim hotelima. U Austriji (zadnje noćenje) pristojba je uključena u cijenu.
Trokrevetna soba isključivo na upit!

 

 

p