upit_btn

ATENA AVIONOM // 5.-8.10.2017.

Putovanje u Atenu avionom – 4 dana

1. dan ZAGREB/DUBROVNIK – ATENA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:00 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za Atenu. Odlazak aviona u 14:55 sati uz međuslijetanje u Dubrovniku. Polazak aviona iz Dubrovnika u 15:40 sati. Dolazak u atensku zračnu luku u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u centru Atene i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan ATENA
Doručak. Razgled Atene, glavnog grada Grčke autobusom i pješice uz pratnju službenog gradskog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia – Parlament – antički stadion – Agora – Hadrijanova vrata. Posjet Akropoli, jednom od najvažnijih svjetskih antičkih spomenika, simbolu Atene na stijeni. Razgled Propileja, hrama Atene Nike, Partenona i Erehteona, remek djela Perikla. Slobodno poslijepodne u gradskom središtu za kupovinu, posjet Muzeju Akropole i šetnju. Zanimljive su ulice koje podsjećaju na bazar ili orijentalni suk prepune ulične živosti, trgovina, brojnih restorana i slikovitih prizora, a četvrt Plaka prepuna je suvenirnica, uskih uličica s neoklasičnim zgradama i popločenih dvorišta. Navečer moguć fakultativni odlazak na večeru s folklornim programom na Plaki (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  ATENA
Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do Nacionalnog muzeja, najvažnijeg muzeja na svijetu posvećenog grčkoj kulturi. Preko 11.000 izložaka uključujući neke od najslavnijih antičkih kipova i vaza, slavne zidne freske sa Santorinija, dragocjenosti s Krete, antički nakit itd. oduševit će svakog posjetioca. Slobodno poslijepodne za osobne programe, kupovinu i šetnju. Moguć fakultativni izlet vožnje po atenskoj rivijeri do rta Sounion gdje se uz Posejdonov hram može promatrati jedan od najljepših zalazaka sunca u Grčkoj ( doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ATENA – DUBROVNIK/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let Croatia Airlinesa za Dubrovnik i Zagreb. Odlazak zrakoplova u 19:50 sati po lokalnom vremenu. Međuslijetanje u Dubrovniku. Polazak iz Dubrovnika u 20:40 Dolazak u zračnu luku Zagreb u 22:20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

Datum polaska
05.10.
First Minute cijena 2.290
Redovna cijena 2.490
Zrakoplovne pristojbe 1.190

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Napomena:
Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).
Rok za prijavu: 7 dana prije puta  
Minimalan broj putnika: 25

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn
(cijena pristojbi zračnih luka podložna je promjenama)
Doplata: za polazak iz Zadra, Splita i Pule: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit !

Cijena uključuje:
• prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Dubrovnik-Atena-Dubrovnik/Zagreb
• smještaj u dvokrevetnim sobama  u hotelu 3* na centralnom položaju  u Ateni  na osnovi 3 noćenja s  doručkom
• pratitelja putovanja
• transfer od zračne luke u Ateni do hotela i natrag
• panoramski razgled grada autobusom
• gradskog vodiča za razgled grada u Ateni
• razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn po osobi (iznos može biti podložan promjeni)
• doplatu za jednokrevetnu sobu – 590 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Atenska Akropola – 20 Eura , Delfi – 12 Eura, Mikena – 12 Eura, Epidaurus – 12 Eura, ulaznica za Nacionalni arheološki muzej 7 EUR, ulaznica za muzej Akropole 5 EUR
• karte javnog prijevoza u Ateni: pojedinačna karta 1,40 EUR po smjeru
• večeru s folklornim programom na Plaki: 35 EUR (doplata na licu mjesta)
• fakultativni izlet Atenska rivijera i rt Sounion (minimum 15 putnika):  35 EUR (doplata na licu mjesta)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno zdravstveno osiguranje

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

 

 

 

 

b