upit_btn

ADVENT U RIMU – 5 dana autobusom

 

ADVENT U RIMU

9.12. – 13.12.2015.

 

 1. dan ZAGREB/RIJEKA – RIM
  Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506, moguć polazak iz Karlovca u 20:45 sati uz prethodnu najavu (mjesto i vrijeme polaska u završnom pismu) te polazak u 22:30 sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Noćna vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju.
 2. dan RIM
  Po dolasku u Rim slijedi posjet KATAKOMBAMA, stara groblja još iz rimskog vremena i sastajališta prvih kršćana. Nastavljamo panoramsko razgledavanje patrijarhalne bazilike: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Kraće zaustavljanje. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu, (sobe se u pravilu ne mogu dobiti prije 15:00 sati) te odlazimo javnim prijevozom prema prema TRGU COLONNE na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo PANTEON i odmoriti se na TRGU NAVONA. Nastavljamo prema ŠPANJOLSKOM TRGU, omiljenom okupljalištu mladih. Lagana šetnja prema FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.
 3. dan VATIKAN – RIM
  Doručak. Ujutro odlazimo do TRGA SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Vidjeti ćemo i svečano ukrašeni trg u božićnom ugođaju! Nakon razgledavanja BAZILIKE SV. PETRA, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo šetnjom do ANĐEOSKE TVRĐAVE pa dalje, preko Mosta sv. Anđela, do Palače pravde. Slijedi odlazak na metro do čuvenog RIMSKOG FORUMA. Na brežuljak KAPITOL popet ćemo se poznatim stubištem, Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema KOLOSEUMU, najpoznatijem rimskom simbolu, i dalje do KONSTANTINOVA SLAVOLUKA. U CRKVI SV. PETRA U OKOVIMA vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je (navodno) bio okovan sv. Petar, te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijem minijaturistu svih vremena, našem Juliju Kloviću Croati. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. dan POMPEJI / RIM
  Doručak. Cjelodnevni izlet u POMPEJE – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slobodno vrijeme. Ovaj će Vam izlet otkriti i dio krajolika i prirodnih ljepota juga Italije. Povratak u Rim oko 19:00 sati. Slobodno vrijeme za večernju šetnju. Povratak u hotel.
  Noćenje. (Važna napomena: izlet u Pompeje će se realizirati samo ako se za njega prijavi minimalno 25 putnika – prijave se primaju u agenciji do 7 dana prije puta, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, ovaj dan će se posjetiti Vatikan. Oni koji ne idu u Pompeje imaju slobodan dan koji mogu iskoristiti za obilazak Vatikanskih muzeja (preporučamo internet rezervaciju 7 dana ranije ili posjet Koloseumu i Forum Romanum.)
 5. dan RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
  Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet ORVIETU (nadoplata: žičara do Orvieta 2,60 €) specifično srednjevjekovno mjesto na vrhu vulkanske stijene, do kojega se dolazi uspinjačom. Jedna od najljepših katedrala srednjega vijeka nalazi se u njemu, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Rijeku i Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI FIRST MINUTE CIJENA 1.490 KN 
REDOVNA CIJENA 1.590 KN

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
• turističkog pratitelja pratitelj tijekom putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica ( mogu biti podložne promjeni):
• Ulaznice za Katakombe 8 €, po osobi
• Ulaznica za Vatikanske muzeje 16 €, po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
• Ulaznica za Koloseum 13 €, po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
• karte javnog prijevoza: u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom, tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €.
• Žičara do Orvieta – 2,60 €, po osobi
• Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (4 – 6 € po osobi i danu)
• Izlet u Pompeje 55 €, po osobi (uključena ulaznica u Pompeje, lokalni vodič i prijevoz Rim – Pompeji – Rim) – potrebno se najaviti pri rezervaciji putovanja, a najkasnije do 7 dana prije puta; plaćanje na licu mjesta, min 25 osoba (djeca mlađa od 18 godina plaćaju samo cijenu izleta 44 € po osobi ako su državljani EU)
• Doplatu za jednokrevetnu sobu: 550 kn
• Putno osiguranje

Popusti: Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta. Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni. 

Napomena:

Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice. Cijena jedne karte metroom iznosi 1,50 Eur po osobi dok dnevna karta za metro u Rimu iznosi 6 Eur.

Organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima europskih gradova je u organizaciji mjesnih turističkih ureda.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Rim je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Grad broji 2.710.375 stanovnika (stanje 2008. godine). Nadimci grada su: Caput mundi (“Prijestolnica svijeta”), la Città Eterna (“Vječni grad”), Limen Apostolorum (“Apostolski prag”), la città dei sette colli (“Grad na sedam brežuljaka”) ili jednostavno l’Urbe (“Grad”). Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Rimska općina pokriva područje od 1.285,30 km2, što uključuje mnoge zelene površine. Od industrijskih proizvoda u gradu se proizvodi tekstil i suveniri za turiste, a u novije vrijeme razvijene su i prehrambena, farmaceutska, strojna, papirna i metalna industrija. Značajno je i bankarstvo, te elektronička i zračna industrija. Zbog povijesno važnih lokacija grad je važan i u svjetskog filmskoj industriji, te je nacionalno filmsko središte. Brojna međunarodna kompanijska sjedišta, konferencijski centri i sl. nalaze se u poslovnim dijelovima grada kao što su: Esposizione Universale Roma (EUR), Torrino , Magliana, Parco de’ Medici-Laurentina i tzv. Tiburtina-valley. Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu. U Villi Giuliji, ladanjskoj kući pape Julija II. koja je izgrađena sredinom 16. stoljeća, nalazi se značajna kolekcija etruščanske i antičke rimske umjetnosti. U blizini se nalazi i Villa Borghese, u kojoj se nalazi znamenita galerija s većinom umjetnina iz kolekcije obitelji Borghese. U Nacionalnom muzeju u Rimu (Museo Nazionale Romano), kojeg je projektirao Michelangelo, nalaze se važne grčke i rimske umjetnine. Važne galerije slika nalaze se u palačama Palazzo Doria Pamphili, Palazzo Colonna i Palazzo Barberini, a Venecijanska palača (Palazzo Venezia) čuva veliki broj umjetnina od ranokršćanskog razdoblja do renesanse.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

 

 

 ap